Matematik

Trigonometri

22. juni 2008 af alwaysred (Slettet)
Hej alle.

jeg har problemer med to opgaver, som jeg håber i vil hjælpe med.

opgave 1

beregn de ubekendte stykker i den spidsvinklede ABC samt trekantens areal T når:

B=82 grader, b=7,00 og c=6,55


opgave 2

i ABC er A=32 grader, a=8, c=10 og C er stump. bestem de resterende stykker i trekanten.

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Opgave 1: Benyt sinusrelationen til at beregne C, benyt at summen af vinklerne er 180 og brug igen sinusrelationen til at beregne a. For at finde arealet bruger du T=0,5*a*b*sin(C)

Opgave 2: Samme fremgangsmåde. OBS! Vær opmærksom på at C > 90, hvis du får den til at være mindre end 90, så brug C_rigtig = 180 - C_forkert

Svar #2
22. juni 2008 af alwaysred (Slettet)

Mange tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det var så lidt :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juni 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/120453

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

nogen som vil forklare mig den her opg


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2015 af thomaslarsen91Arocketmailcom (Slettet)

#5

Jeg kan godt hjælpe dig!

Men jeg skal først lige på WC


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

har læst det igennem og kan ikkehelt forstå den


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2015 af mathon

En cos-relation giver
                                    7,00^2=a^2+6,55^2-2\cdot 6,55\cdot \cos(82^{\circ})\cdot a\; \; \; \; \; a>0

                                     a^2-1,82317a-6,0975=0

                                                        a=3{,}54

                                      


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. marts 2015 af mathon

                                \angle C=\cos^{-1}\left ( \frac{3,54^2+7,00^2-6,55^2}{2\cdot 3,54\cdot 7,00} \right )

                                \angle A=\cos^{-1}\left ( \frac{6,55^2+7,00^2-3,54^2}{2\cdot 6,55\cdot 7,00} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

hvorfor ganger du med 2


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

Hvordan udregner jeg vinkel A og Vinkel C


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. marts 2015 af mathon

#10

           Hvilket 2-tal?

                                    b^2=a^2+c^2-\mathbf{\color{Red} 2}\cdot a\cdot c\cdot \cos(B)


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man har, for eksempel,

        a^{2}=b^{2}+c^{2}-2\cdot b\cdot c\cdot \cos A

hvoraf man får

        \cos A=\frac{b^{2}+c^{2}-a^{2}}{2\cdot b\cdot c}


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

arealet hvordan gribes det an


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Læs forklaringen i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

jeg kender vinkel A = 73 grader og c = 65 grader skal jeg så bare sige 180-73-65 =


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. marts 2015 af Cooljoan (Slettet)

skal jeg så anvende samme måde i opg 2


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Man benytter store bogstaver (A, B , C) om vinklerne, og amå bogstaver (a, b, c) om siderne i en trekant.

Hvis man kender to af vinklerne i en trekant, finder man den tredje vinkel ved at benytte, at vinkelsummen er 180º .

Dit forslag er korrekt, hvis man kender vinkel A og vinkel C og ønsker at bestemme vinkel B.


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#18

I Opg 2 benytter man sinusrelationerne sammen med oplysningen om, at vinkel C er stump, til at bestemme vinkel C. Derefter bestemmes vinkel B ud fra vinkelsummen, og siden b kan så bestemmes ved at benytte sinusrelationerne igen.


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.