Matematik

Bevis nulpunkt

14. august 2008 af Simon M. (Slettet)

Jeg skal til eksamen definere Nulpunkt/rødderne for et Andengradspolynomium/Andengradligning

Og er der ikke et bevis for det?

Påforhånd tak :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
14. august 2008 af Isomorphician

Jo der er et bevis.


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Wikipedia er en dejlig ting: http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradsligning


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. august 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/127117


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. august 2008 af Jerslev

#0: Der er et udmærket bevis for dette i Studis egen Wiki-afdeling. :) Prøv at finde den derinde.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #5
14. august 2008 af Simon M. (Slettet)

#1: Dejligt konkret :D hehe

Tak for links guys :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2008 af Isomorphician

#5

Du fik svar på dit spørgsmål...


Svar #7
14. august 2008 af Simon M. (Slettet)

Fedest.. 2 fluer med et smæk... så giver def. for diskriminanten også sig selv :D


Svar #8
14. august 2008 af Simon M. (Slettet)

#4: True it is, True it is ;D


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. august 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/127179


Svar #10
27. august 2008 af Simon M. (Slettet)

Tak for hjælpen drenge

I oversagen til jeg fik 12 til eksamen. Da jeg netop træk dette emne :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. juni 2017 af 1999hjælp (Slettet)

#9

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/127179

Jeg kan ikke komme ind på denne side længere :(


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. juni 2017 af mathon

                                       \small \small f(x)=ax^2+bx+c\; \; \; \; \; \; \; \; a\neq0\; \; \wedge\; \; x\in \mathbb{R}
nulpunkter/rødder
       i                              
                                       \small ax^2+bx+c=0
Der multipliceres
med 4a
                                       \small 4a^2x^2+4abx+4ac=0

                                       \small (2ax)^2+2\cdot (2ax)\cdot b+b^2-b^2+4ac=0

                                       \small (2ax+b)^2=b^2-4ac=d
som for \small \small \mathbf{\color{Red} d\geq 0}
giver:
                                       \small \left | 2ax+b \right |=\sqrt{d}

                                       \small 2ax+b =\mp \sqrt{d}

                                       \small 2ax =-b\mp \sqrt{d}

                                       \small x =\frac{-b\mp \sqrt{d}}{2a}


                                 


Skriv et svar til: Bevis nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.