Kemi

Kemisk ligevægt

25. august 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

Hej,

SO2(g) + NO2(g) = SO3(g) + NO(g)

Hvor SO3 har 0,62mol, 0,39mol NO, 0,81mol SO2 og 0,10mol NO2.

Man skal så beregne ligevægtskontanten , men hvordan regner jeg koncentrationerne af disse stoffer ud? C=n/V kan ikke bruges på nogen måder, da volumen ikke er nævnt. Hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2008 af Da-ted (Slettet)

Behøver du heller ikke at gøre. Da det er samme volumen går V bare ud i alle enheder og du bruger blot stofmængden


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2008 af mathon

SO2(g) + NO2(g) = SO3(g) + NO(g)

n(SO3)*n(NO)/[n(SO2)*n(NO2)] = Kc


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2008 af mathon

som kan erstattes af selve mol-tallene (uden enheder), da

(mol/L)2 / (mol/L)2 = 1


Svar #4
25. august 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

Ok, takker!


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.