Matematik

Proportionalitet

25. august 2008 af delidolu (Slettet)

Halløjsa

Opgaven lyder:

En havvindmølles energiproduktion er ligefrem proportional med vindens hastighed opløftet i tredje potens.

a) indfør passende variable, og opstil en model for en havvindmølles energiproduktion som funktion af vindens hastighed?

Jeg ved ikke hvad der menes med proportinal og det eneste jeg kan skrive på mit papir er følgende:

Vindens hastighed  opløftet i tredje potens = V3

Hvordan kommer jeg videre , håber i vil hjælpe mig med at forstå det , .


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ehavvindmølle=k*v3

Hvor k er proportionalitetskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2008 af juventuz (Slettet)

Det er vist en af de der opgaver fra stx b niveau fra sidste år. Mener den skal give f(E)=k*v^3


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

f(E)?? hmm, E indgår ikke som en variabel. Så kald den hellere E(v)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2008 af juventuz (Slettet)

#3 God ide :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Tak :)


Svar #6
25. august 2008 af delidolu (Slettet)

nu skal jeg liige være med her , opgaven var

a) indfør passende variable, og opstil en model for en havvindmølles energiproduktion som funktion af vindens hastighed?

der er to spørgsmåle heri, det 1. spm. indfør passende variable

svar:

proportional sammenhæng --> y = ax

vindens hastighed --> v3

Ehavvindmølle=k*v3

og det 2. spm. opstil en model for en havvindmølles energiproduktion som funktion af vindens hastighed?

svar:

E(v)=k*v3

Har jeg forstået det korrekt , skal der ikke laves andet ? hmm ?


Brugbart svar (2)

Svar #7
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Den første: Ehavvindmølle=k*v3 viser ikke hvad energien er afhængig af

Den anden: E(v)=k*v3 viser at energien er afhængig af v

Opgaven er besvaret.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2008 af juventuz (Slettet)

Hvorfor E(v)=k*v3 er svaret på opgaven.


Svar #9
25. august 2008 af delidolu (Slettet)

Variable , betyder det bare bogstaver som vi angiver de forskellige ting , som k , v og E ?? for at være helt med


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nah, ikke helt. Vi kalder E for den afhængige variable, da dens værdi afhænger af v, som er den uafhængige variable. k er en konstant og kan dermed per definition ikke varieres


Svar #11
25. august 2008 af delidolu (Slettet)

okay tak skal du have :)


Brugbart svar (1)

Svar #12
26. april 2010 af math-b (Slettet)

Hvordan kan man have en 3. rod i en ligefrem proportionalitet?


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. maj 2010 af Cholewa4 (Slettet)

du forveksler ligefrem proportionalitet og lineær vækst - x/y = k og y = ax+b!


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. oktober 2014 af charlotte2909 (Slettet)

Indfør en passende variabel og opstil en model for en havvindmølles energiproduktion som funktion af vindens hastighed:

Ligefrem proportionalitet: y'=k*y
E(v) betegner energiproduktionen til vindens hastighed, v og der gælder
Modellen: E'(v)=k*E(v)^3      , x>0
k = proportionalitetsfaktoren 

Den passende variabel er x>0, da vindens hastighed ikke kan være 0 eller et negativt tal, da tid/hastighed ikke kan stå stille. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. oktober 2014 af charlotte2909 (Slettet)

Rettelse

ikke x>0, men v>0


Skriv et svar til: Proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.