Fysik

effektfuld laser

02. september 2008 af dkmaske (Slettet)

ved hjælp af laseren skæres en rille i en plade af molybdæn. rillen har længden 950mikrometer, bredden 50 mikrometer og dybden 100 mikrometer. for at fordampe et gram molybdæn skal det tilføres energimængden 7,7kj

c, beregn, hvor mange pulser der skal til for ar skære rilleb, og hvor lang tid det tager??

har seriøst problem med denne opgave!

håber i kan hjælpe

forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af Jerslev

#0: Udregn hvor meget varme, der skal tilføres for at fordampe 1g molybdæn.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
02. september 2008 af dkmaske (Slettet)

okay! min tanke gang er at finde rumfanget først og derefter dividerer med energien


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2008 af Jerslev

#2: Hov, jeg havde vist ikke læst opgaven helt igennem. Du har allerede fået oplyst, hvor meget, der skal til for at fordampe et gram. Nu skal du blot udregne hvor mange gram Mo der er i den rille, der skal udskæres. Find rumfang og slå densiteten og for at finde massen.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
02. september 2008 af dkmaske (Slettet)

jeg, men det kan jeg ikke finde ud af! skal jeg bare gange længden, bredden og dybden sammen!

har regnet mikrometer om til cm!


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2008 af Jerslev

#4: Principielt bør du regne det om til m. ;) Ja, du skal bare gange længden, bredden og højden.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
02. september 2008 af dkmaske (Slettet)

okay men så får jeg det til: mikrometer svarer til 1/1000000 meter eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2008 af Jerslev

#6: Mikro er 10^-6, så 1m=10^6μm

- - -

mvh

Jerslev


Svar #8
02. september 2008 af dkmaske (Slettet)

okay når jeg har ganget længden, bredden og dybden sammen får jeg 4.75e-12
!

det skal jeg vel dividerer med noget??


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2008 af Jerslev

#8: Husk enheder. :)

Når du nu har fundet volumet af det Mo, der skal fordampes bort, skal du finde ud af, hvor meget masse, det er.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #10
02. september 2008 af dkmaske (Slettet)

enheden er vel bare m^3 eller hva?

hvordan finder jeg massen??


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. september 2008 af Jerslev

#10: Enheden er m3, ja. Du finder massen ved at slå densiteten for Mo op i en databog og derefter gange med volumen.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #12
02. september 2008 af dkmaske (Slettet)

sorry har ikke en databog, kan du ikke lige gøre det for mig? plz!


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. september 2008 af Jerslev

#12: Du vil kunne finde oplysningerne her:

https://www.studieportalen.dk/Fagsider/Periodictable.aspx

(God side at huske til fremtiden forresten. ;) )

- - -

mvh

Jerslev


Svar #14
02. september 2008 af dkmaske (Slettet)

okay mange tak!

så  Densitet = 10.222

den skal jeg gange med volumen!

okay det får jeg til 4.85545e-11

så skal jeg vel nu dividerer det med energien (7,7kJ) men de 7,7 skal vel først omregnes til J eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. september 2008 af Jerslev

#14: Ved du hvor meget energi, der er i en laserpuls?

Nu du har massen af Mo, der skal fordampes, skal du udregne den mængde energi, der skal tilføres for at fordampe det. Du får oplyst, at der skal tilføres Q=7,7kJ/g=7700J/g

Nu skal du altså blot gange massen og denne varmemængde for at finde ud af, hvor meget varme, der skal til.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #16
02. september 2008 af dkmaske (Slettet)

i den forige opgave har jeg beregnet effekten af laseren = 2.5e15

men der står at den udsender pulser der hver har energien 0.50mJ


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. september 2008 af Jerslev

#16: Når du nu har fundet ud af, hvor meget energi, der skal tilføres, så er det jo blot at dividere denne energi med energien pr. puls. :) Så har du fundet ud af, hvor mange pulser, der skal til.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #18
02. september 2008 af dkmaske (Slettet)

okay er lidt ude af den, kan man ikke finde atommassen for mo og lave det om til kg og derefter dividerer med volumen??


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. september 2008 af Jerslev

#18: Hvorfor vil du gøre det?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #20
02. september 2008 af dkmaske (Slettet)

nej det er bare mig der tænkte forkert

er lidt død

svar 15: varmemængden = energi?


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.