Matematik

Reducér

15. oktober 2008 af sira (Slettet)

Hej kan en af jer hjælpe mig med at reducér udtrykket;

     (4a^2-4ab+b^2) / 4a-2b


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2008 af mathon

4a2 - 4ab + b2 = (2a - b)2    


Svar #2
15. oktober 2008 af sira (Slettet)

Skal jeg så divider

(2a-b)^2 / 4a-2b


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. oktober 2008 af mathon

(2a-b)2/(2(2a-b))


Svar #4
15. oktober 2008 af sira (Slettet)

Dvs. at resultatet bliver (2a-b)^2 / (2(2a-b))


Svar #5
15. oktober 2008 af sira (Slettet)

eller bliver resultatet 2 til sidst


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2008 af mathon

du forkorter med (2a-b)
hvoraf

(2a-b)/2 = a - ½b


Svar #7
15. oktober 2008 af sira (Slettet)

Jeg er forviret; :(

det starter sådan

(4a^2-4ab+b^2) / 4a-2b

4a2 - 4ab + b2 = (2a - b)2

(2a-b)2/(2(2a-b))

(2a-b)/2 = a - ½b

Og slutter med det

Eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. oktober 2008 af mathon

ja


Svar #9
15. oktober 2008 af sira (Slettet)

*Tak skal du have ;)


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. juni 2010 af w302 (Slettet)

2.(y-x)-(2y-x)

a-2.(3+a)

er der nogle som kan hjælpe mig med det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. oktober 2012 af djdann (Slettet)

# 7 kan ikke se sammenhængen i reduceringen?? :D 
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvad søger du hjælp med? I brøken drejer det sig om at faktorisere tæller og nævner, så man kan forkorte fælles faktorer ud.


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. oktober 2012 af djdann (Slettet)

(4a^2-4ab+b^2) / 4a-2b   Vores oprindelige udtryk :D 

4a2 - 4ab + b2 = (2a - b)2   Kan ikke se hvorfor der bliver sat lighedstegn?? 

(2a-b)2/(2(2a-b))   Kan ikke se hvordan du kommer her til?? Når der står 4a2 - 4ab + b2 i starten? :

(2a-b)/2 = a - ½b    

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Man benytter en af kvadratsætningerne

4a2 - 4ab + b2 = (2a)2 -2·(2a)·b + b2 = (2a - b)2 .

Derfor fås

(4a2 - 4ab + b2) / (4a -2b) = (2a - b)2 / (2·(2a - b)) = (2a - b) / 2 = a - (b/2)


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. oktober 2012 af djdann (Slettet)

Nårh Nu er jeg med, Tak for hjælpen :D 

 


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.