Matematik

omskriv til uforkortelig brøk!!

06. november 2008 af heeejsaaa (Slettet)

 Heej  har lige et problem.. Vil i hjælpe mig med at løse nogle spørgesmål..

a . 10%

b. 60%

c. 45%

d. 33 1/3% ( 1/3 er en brøk)

e. 25%

f. 90%

g. 110%

h. 250%

i. 48%

j. 75%

P.S  I må osgså meget gerne skrive en forklaring på hvordan man gør ;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af Isomorphician

a. 10 % = 0,10 = 10/100 = 1/10 (omskriver til decimaltal - omskriver til brøk - forkorter)

b. 60 % = 0,60 = 60/100 = 6/10 = 3/5

Prøv selv med de andre....


Svar #2
06. november 2008 af heeejsaaa (Slettet)

 Fatter det stadig ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2008 af Isomorphician

10 procent betyder "10 per 100", eller skrevet på en anden måde:

10/100

Den brøk kan forkortes til:

1/10 ved at dividere tæller og nævner med 10.


Skriv et svar til: omskriv til uforkortelig brøk!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.