Matematik

Ligning for parabel?

15. december 2008 af thejako (Slettet)

Hej.

Du skal bestemme ligningen for din parabel y=ax^2, a<0, som skal opfylde følgende:

1) parabolens diameter er 2 meter

2) Antennens dybde er 0,5 meter.

Nogle ideer til hvordan jeg kan gøre ovenstående, så det er korrekt?... :')

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

Du kan omskrive y = a*x^2 til

y = a (x-?1)(x-?2)

vi indsætter -1 for ?1 og 1 for ?2.

y = a (x+1)(x-1).

Nu mangler vi blot at bestemme a.

antennens dybde = 0,5. Dette punkt må nødvendigvis ligge i midten af rødderne, dvs. x = 0.

solve( 0,5 = a * (0+1)(0-1),a)   a = 0,5.

forskriften bliver y = 0,5*(x+1)(x-1)


Skriv et svar til: Ligning for parabel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.