Erhvervsret

hjælp..

03. marts 2009 af makaveli_ak_47 (Slettet)

Hej, har det lidt svært at komme men en grundig løsning til den her opgave, hvis nogen kunne hjælpe skal nemlig brug den til i morgen, husk argumentaioner...

Opgave

En del af betingelserne var:
- levering: c.i.f. Århus Havn
- leveringstid: medio marts 1998
- pris: 130 kr. pr tønde


Den 21/3 1998 præsenterede S. Sørensen, der var Horst Rose´s forbindelse i Århus, Christensen for en regning på et parti korn på 4800 tønder a 130 kr. sammen med konnossement, hvoraf det fremgik, at et parti på denne størrelse var afsendt fra Bremen den 19/3 med skibet ”Anna”. Christensen fik endvidere forevist forsikring for partiet.

Da ”Anna”, der allerede om morgenen den 21/3 var ankommet til Århus, havde påbegyndt losningen til et lager ved havnen, ønskede Christensen at undersøge partiet inden han betalte.

Sørensen accepterede dette og de tog i fællesskab ned til havnen for at se på partiet. Losningen var netop tilendebragt da de ankom og det viste sig, at partiet var svundet 350 tønder under transporten, således at der nu kun var 4450 tønder.

Christensen nægtede derfor at betale for mere end 4450 tønder, medens Sørensen fastholdt, at der skulle betales for 4800 tønder. Christensen blev meget fortørnet og sagde, at så kunne det være lige meget, hvor meget der blev forlangt, for han havde besluttet sig til at hæve købet, dels pga. forsinkelse og dels pga. at partiet var for lille. Sørensen fastholdt imidlertid købet på Horst Rose´s vegne.


I løbet af den følgende nat opstod der brand i lagerrummet, hvilket bevirkede, at kornpartiet blev totalt ødelagt.


Horst Rose GmbH fastholdt at have krav på betaling for 4800 tønder korn.

Christensen fastholdt på sin side, at han var berettiget til at hæve købet, således at han intet skulle betale. Subsidiært mente han, at han højst kunne være forpligtet til at betale for 4450 tønder.


Tag stilling til værneting og lovvalg

Hvordan skal konflikten løses. (husk begrundelse)
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. marts 2009 af Marcus (Slettet)

Vi sidder ikke herinde for at lave dine lektier. Du må selv komme med dit bud først, så skal vi nok rette det til, såfremt dette er påkrævet.


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. maj 2009 af randihauder (Slettet)

Haha hvor er det nice....


Skriv et svar til: hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.