Matematik

Ang. Studieretningsopgave

11. marts 2009 af nej12 (Slettet)

 Hej...

Jeg er igang med min SRO og er gået lidt i stå, da jeg ikke kan løse følgende:

At opstille en matematisk model for udstrømningen af væske fra en beholder og jeg skal derfor bevise sætningen

dh(t) / dt = -(0,6*A) / B * (√2*g*h(t))    hvor A er tværsnitarealet af hullet ved udløbet (En konstant)

                                                                  og B er tværsnits arealet af beholder. (også en konstant)

Der står i opgaven at man kan opstille den separerede ligning for differentialligningen givet ovenover... 

Find dernæst den partikulære løsning, når der til tiden t=0 gælder, at h(0) =h0

- Er den separede ligning ikke stamfunktionen til differentialligningen eller hvad...

Undskyld hvis det er lidt uforståligt, men håber i kan hjælpe..... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af peter lind

Du må have nogle flere oplysninger til opstilling af differentialligningen.

Du har nok misforstået det med separerede ligning. Der står formodentlig, at du skal løse ligningen med brug af separation af variable. De betyder at du skal omforme differentialligningen til dh/h= -(0,6*A) / B * (√2*g*dt og integrere på begge sider.


Skriv et svar til: Ang. Studieretningsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.