Matematik

Strækning, hastighed og tid. Formel?

19. marts 2009 af martinarocco (Slettet)

Hey guys.

Sidder fast i en ellers nem opgave, men kan ikke huske hvordan man gør.

Jeg skal besvare hvor langt tid det tager en lastbil at køre 14 km, når den kører 38 km/t i gennemsnit.

Har i en formel?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvor lang tid er lastbilen om at køre en km, når den kører 38 km på 60 min? Den er 14 gange så lang tid om at køre 14 km som at køre 1 km. 


Brugbart svar (3)

Svar #2
19. marts 2009 af NejTilSvampe

v*t = s

t= s/v

hvis du bare husker hvilken enhed du skal slutte med kan du altid selv finde ud af det.

f.eks. her skal du ende med "t", du har x-antal km/t og y-antal km. km/(km/t) = t  ergo får du tid = strækning/hastighed.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2014 af 123434 (Slettet)

Den kører 38 km i timen

14km:38km/t*60=22 minutter


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2014 af 123434 (Slettet)

Den kører 38 km i timen

14km:38km/t*60=22 minutter


Skriv et svar til: Strækning, hastighed og tid. Formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.