Matematik

Model som beskriver udviikling - Nødstilfælde

24. marts 2009 af StudieYus (Slettet)

Fra april 2005 og 20 måneder frem faldt ledigheden i Danmark med god tilnærmelse med
2900 personer pr. måned. I april 2005 var der 165 200 ledige.
 

a) Opstil en model, der beskriver udviklingen i antal ledige i den nævnte periode.

Er der nogen der har en ide om, eller ved hvad sådan en model går ud på - Så vær venlig at lede mig på rette spor.. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af juventuz (Slettet)

modellen er lineær

a=-2900

b=165200

derved er modellen

y= -2900x+165200, hvoraf x er antal måneder og y er antal ledige


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2009 af nEalz (Slettet)

Når en funktion stiger/falder med et fast tal, er den lineær (modsat eksponentiel, hvor funktionen vil tiltage/fratage med en bestemt procent.) Det vil sige, at den har formlen y=ax+b, hvor a er hældningen (her vil den være -2900) og b er grundtallet (165 200). Du vil altså få funktionen:

y= -2300x+165200

hvor y er antal ledige i perioden april 2005 og 20 måneder frem, -2300 er faldet af ledige pr. måned, 165200 er antallet af ledige i starten af perioden (april 2005) og x er tiden (målt i måneder) efter april 2005.

Har vedlagt et billede af funktionen.


Svar #3
24. marts 2009 af StudieYus (Slettet)

Kan du ikke komme nærmere på det ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2009 af nEalz (Slettet)

Den var dér.

Vedhæftet fil:2D-plot 1-1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2012 af sabi1133 (Slettet)

hmm i skrev 2 forskellige facit `?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Resultatet i #1 er korrekt. Besvareren i #2 mente det rigtige, men fik skrevet -2300 i stedet for -2900 et par steder.

x er antallet af måneder efter april 2005.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. februar 2012 af sabi1133 (Slettet)

hvor fik du -2300 fra


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. februar 2012 af sabi1133 (Slettet)

så tegningen er det rigtige ? men bare skrevet -2300 ved en fejl eller er det også det der er indskrevet


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg havde ikke før set på tegningen i #4.

Den er forkert. Den er lavet med den forkerte hældningskoefficient -2300.


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg rapporterer bare, hvad der er skrevet i de tidligere indlæg. Enhver kan læse, at besvarelsen i #2 omtaler hældningen som -2900 men angiver den til -2300 to steder. Hvorfor, kan jeg da ikke udtale mig om. Den korrekte hældning på -2900 kommer fra oplysningerne i opgaven.


Skriv et svar til: Model som beskriver udviikling - Nødstilfælde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.