Matematik

procent

29. marts 2009 af mini-me-me (Slettet)

Hej! jeg er kommet i en situation hvor jeg har glemt alt hvad jeg har lært om procent regning!

opgaven lyder således: Det radioaktive stof strontium 90 herfalder så  der efter 1 år er forsvundet 2,45 % af stoffer. Et laboratorium indkøber 7 gram af stoffer i 2004.

a) Bestem, hvor mange fram der er tilbage efter 2 år.

kan i hjælpe mig?


Svar #1
29. marts 2009 af mini-me-me (Slettet)

har fundet ud af det. har noget andet i MEGET gerne må hjælpe mig med????

har en ligning der lyder sådan her:

3(p-q)2-6p(q-p)

hvordan reducere jeg den? og 2 er altså i anden. men kan ikke lige få den opløftet herinde :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Først skal vi beskrive situationen. Hvis p(t) er den procent af stoffet, der er tilbage efter t år, og vi kan beskrive processen som dp/dt = k * p(t), k<0, altså som en eksponentielt aftagende funktion, så kan vi skrive p(t) = p0*exp(k*t), så p(0)=p0=100%=7gram, Lad nu t=1år, så er p(1)=7*exp(k*1)=0,9725*7 gram, hvorefter du kan finde k.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Først, jo du kan godt opløfte herinde, brug symbolerne på bjælken herover, det er en gave, vi har fået, så kommer det til at se sådan ud:  3(p-q)2-6p(q-p). Du ganger ud: 3(p2+q2-2pq) - 6pq + 6p2=9p2-12pq+3q2


Svar #4
29. marts 2009 af mini-me-me (Slettet)

SKal man ikke bruge kvadratrod?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej, hvorfor vil du bruge det? Det kan jeg ikke se, står nogle steder. Desuden er der også et kvadratrodstegn, som du kan finde bag Ω-tegnet, der er vist herover herover - tryk på den.


Svar #6
29. marts 2009 af mini-me-me (Slettet)

Når noget er i 2 skal man da bruge kvadratrod?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du tænker sikkert på en ligning som denne her x2 = 2 ikke? Jo så skal du løse den som x=√2 eller

x = -√2, men her er jo ikke tale om en ligning, du skal blot reducere en flerleddet størrelse


Svar #8
29. marts 2009 af mini-me-me (Slettet)

når okay, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

OK, ja du skal skelne mellem en ligning (der hvor de er et lighedstegn) og så bare en flerleddet størrelse, som den, vi har her.


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.