Fysik

Beregning af resistans

31. marts 2009 af Nicolai1991 (Slettet)

I denne opgave ser vi på forskellige lyspærer der er tilsluttet en stikkontakt, hvor spændingsforskellen er 230 V. I virkeligheden er spændingen en vekselspænding, men vi regner, som om der er tale om en konstant jævnspænding.

a) Beregn resistansen for en 75 W pære. Hvor stor er strømmen gennem pæren, når den lyser?

b) Beregn resistansen for en 40 W pære. Hvor stor er strømmen gennem pæren, når den lyser?

Sådan lyder opgaveformuleringen.

Jeg er i tvivl om hvilket formel jeg skal benytte for at løse opgaven, på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af Jerslev

#0: Du skal sammenkoble P=RI^2 og Ohms lov for at finde resistansen.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
31. marts 2009 af Nicolai1991 (Slettet)

har aldrig hørt om P=RI^2, men kunne da forestille mig det har noget med indre resistor at gøre. Ohms 1. lov - U=R*I?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Jerslev

#2: Ved brug af sidstnævnte ved isolering af I og indsættelse i førstnævnte fås da:

 P = U/R

Isoler selv R.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #4
31. marts 2009 af mathon

P = U*I = U*(U/R) = U2/R

                                                        R = U2/P


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2009 af Jerslev

#4: Jeg ser, at jeg har glemt et ^2 på mit U. =)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
31. marts 2009 af Nicolai1991 (Slettet)

tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2016 af junkie2660 (Slettet)

ok


Skriv et svar til: Beregning af resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.