Kemi

Metaller/ikke-metaller??

01. april 2009 af Sandrax (Slettet)

 Hej med jer! :D

Er der nogen der ved hvorfor det er at metaller og ikke-metaller danner ionforbindelser?? 

/Sandra 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Hvis du tænker alle metaller, som dem under den pædagoiske linie der skiller metaller for ikke-metaller bliver det heller ikke helt korrekt.

Mere præcist definerer man elektronbinding mellem elektroner ud fra forskellen i elektronegativitet. Er forskellen 0 er der tale om en ren kovalent binding, her deles antallet af nødvendige elektroner ligeligt mellem de to atomer. Er forskellen i elektronegativitet større en 0 men mindre end 2, snakker vi om en polær kovalent binding, her er der en skævfordeling af de fælles elektroner, hvor det mere elektronegative atom har større sandsynlighed for at "have" de fælles elektroner i sin "sky". Her dannes derfor svage polære ender i atomet, partialladninger. Er elektronegativitetforskellen 2 eller større, er elektronet fuldstændig overtaget af det mest elektronegative atom, så er der tale om en ionbinding.

De fleste ikke-metaller er dog så lidt elektroneagtive, at en forskel på 2 hurtigt opstår, og derfor er der for de fleste metaller og ikke-metaller tale om ionbindinger.


Skriv et svar til: Metaller/ikke-metaller??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.