Kemi

hjælp til at finde molekylformel for en forbindelse!

23. april 2009 af aisha_123 (Slettet)

En organisk forbindelse med en molaremasse under 125 g/mol har sammensætningen i masseprocent:

C=48,65%

H=8,15%

O=43,20

a) beregn forbindelsens molekylformel.

Jeg har har gjort følgende:

1) omregnet til mol:

C=48,65  / 12,011 = 4,05045 mol

H=8,15 / 1,00794 = 8,0858 mol

O=43,20 / 15,9994 = 2,7001mol

2) finde forholdet:

C=4,05045 / 2,7001 = 1,5001

H=8,0858 / 2,7001 = 2,994 = 3

O=2,7001/2,7001=1

altså må molekylformlen være C2H3O, men det er jo total forkert. Jeg ved ikke om det jeg har gjort er helt forkert eller hvad?

Please hjælp mig !


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af Mherold (Slettet)

Nej, den må ikke.

Dine udregninger er rigtige nok, der skal bare være 3 C-atomer til 6 H-atomer og 2 O-atomer.

Mit bud er propansyre, CH3-CH2-COOH.


Skriv et svar til: hjælp til at finde molekylformel for en forbindelse!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.