Erhvervsret

Hjælp til jura aflevering

24. april 2009 af cfc (Slettet)

Hejza, håber at der er nogen der har mulighed for at hjælpe mig med min jura afleveirng. Sidder nemlig og har problemer med den.

Opgaveteksten lyder sådan:

Mads og Ina har været gift i godt 8 år og har sammen sønnen Boris på 7 år. Mads har netop overtaget sin fars VVS forretning, der går strygende, så Mads beslutter, at familien skal have en ny bil. Bilen skal primært bruges til ture med familien og Mads har forelsket sig i en Ford C-max, hvor der er god plads til alle.

Mads købte bilen hos den lokale Ford forhandler, Larsen Automobiler, i efteråret 2007. Mads vidste, at bilens sikkerhed ifølge en nylig ”crash-test” var i top. Men allerede efter få dage lyste kontrollampen for bilens airbags konstant. Larsen Automobiler oplyste, at det sikkert var en fejl ved selve kontrollampen, men kunne på den anden side ikke garantere, at bilens airbags fortsat fungerede som de skulle. Larsen automobiler forsøgte 3 gange at udbedre fejlen, men efter kort tids kørsel begyndte kontrollampen igen at lyse.

I januar 2008 bad Mads Larsen Automobiler om at udbedre fejlen ”en gang for alle”. Da Mads og familien skulle i sommerhus i Jylland i den følgende uge, fik han efter eget ønske udleveret en ”lånebil”. Da familien kom hjem og fik udleveret deres egen bil, viste det sig dog at kontrollampen stadig lyste, hvilket fik Mads til straks at forlange at Larsen Automobiler skulle tage bilen og give Mads sine penge igen. Dette afviste Larsen Automobiler, men var indstillet på at lade producenten udbedre fejlen.
 

Kan Mads hæve købet og forlange købesummen tilbage fra Larsen Automobiler?

Mange tak på forhånd

hilsen

cfc


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. april 2009 af Marcus (Slettet)

Det ville være bedst om du først selv kom med et bud, men kan godt give et par tips på vejen.

Du skal have fat i købeloven og se under forbrugerkøb, herunder især bestemmelserne §§ 75 a-79 (Salgsgenstandens overensstemmelse med aftalen & køberens mangelsbeføjelser)


Skriv et svar til: Hjælp til jura aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.