Matematik

Endnu et spørgsmål om reducering.

09. maj 2009 af crew (Slettet)

 Hej igen. 

Jeg har den her reduceringsopgave som jeg ikke kan forstå. Jeg har løsningen, men jeg vil bare lærer at reducer. 

(a + b)2 - a(a+4b)

og resultatet bliver 4b

Hvordan det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

det gør det nu heller ikke

(a + b)2 - a(a+4b) =

a^2+b^2+2ab -(a^2+4ab) =

b^2 -2ab


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af MortenJU (Slettet)

Jeg får det også til b2-2ab

(a+b)2 - a(a+4b)

a2+b2+2ab-a2-4ab

a2 går ud med hinanden

+2ab -4ab =-2ab

dvs.

b2-2ab


Svar #3
09. maj 2009 af crew (Slettet)

 Det er ikke det min lærer siger. Han fik resultatet til 4b2


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

men det forkert - prøv på lommeregner hvis du vil overbevises


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2009 af webnord (Slettet)

Ja det kunne jeg også tænke mig at vide.

(a+b)2 - a(a + 4b)

(a+b) * (a+b) - a(a + 4b)

a2 +b2 +2ab  -a(a + 4b) 

 a2 +b2 +2ab  - a2 - 4ab

b2 - 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Enten har du skrevet forkert ned eller også har din lærer rodet i et eller andet.

det eneste sted b kan blive ganget med b er det 1b begge steder.


Svar #7
09. maj 2009 af crew (Slettet)

Undskyld alle sammen. Jeg skrev opgaven forkert ned.

Den skal lyde: (a + 2b)2 - a(a + 4b)


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. maj 2009 af MortenJU (Slettet)

så får jeg det til 4b2-4ab


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

(a+2b)2 -a(a+4b)

a2 +4b2 +4ab-a2 -4ab

4b2

først ganges den første parentes ud, "En toleddet størrelse er lig det første led i anden plus det andet led i anden plus eller minus det dobbelte produkt".

i den anden parentes ganges -a ind, og til sidst forkortes der.


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. maj 2009 af MortenJU (Slettet)

Hvor kommer de +4ab fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. maj 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Som sagt: ".... .. ...... ..  plus det dobbelte produkt" det dobbelte produkt er her 2*(2*a*b) = 4ab


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. maj 2009 af MortenJU (Slettet)

jeg har hørt at man kun bruger kvadratsætningerne ved:

(a+b)2 =a2 + b2 + 2ab  

(a-b)2 =a2 + b2 - 2ab

og ikke kun hvis det der er a der står alene

hvordan har du så tænkt dig at løse denne  her?

(a + b)2 - a(a+4b)

har du nu også tænkt dig at bruge kvadratsætningen (herunder det dobbelte produkt)???????????


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. maj 2009 af webnord (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. maj 2009 af webnord (Slettet)

#14

a2 + b2 +2ab - a2 -4ab


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. maj 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Jeg regner stærkt med at kvadratsætningerne er almengyldige, og som sådan er det ligemeget, for du kan bare gange de to parenteser sammen, det er det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. maj 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Ja det er så helt forkert webnord.

Pfft 1.g'ere


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. maj 2009 af webnord (Slettet)

#16 / #14

nej det er ikke forkert

mangler blot at reducerer

b2-2ab


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. maj 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

at du skriver det igen gør det ikke mere korrekt

(a+2b)^2 er ikke lig a^2+b^2+2ab


Brugbart svar (0)

Svar #19
09. maj 2009 af webnord (Slettet)

Nej det har du ret i men se om ikke du har skrevet forkert i #14

(a + b)2  er jo ikke helt det samme som  (a + 2b)2  vel :-)


Brugbart svar (0)

Svar #20
09. maj 2009 af webnord (Slettet)

(a + 2b)2

a2 + 4b2 +4ab


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.