Matematik

at opstille en formel??

10. maj 2009 af Lærmatematik (Slettet)

uden hjælpemidIer:

I vand stiger trykket 1 atmosfære ved hver 10 m. dybde. DVS (1,0) (2,10) (3,20) eller har jeg misforstået det? Hvordan ved jeg hvad for en fomel jeg skal bruge???

Da det er uden hj.midler så går jeg ud fra at det er linier y=ax+b, men er det så? og hvordan aflæser man det?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af NejTilSvampe

du har ikke misforstået det.


Svar #2
10. maj 2009 af Lærmatematik (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Hvordan lyder opgave formuleringen?  Hvis det er trykket som funktion af dybden bliver dine punkter (0,1) , (10,2) (20,3) o.s.v.


Svar #4
10. maj 2009 af Lærmatematik (Slettet)

I vand stiger trykket med 1 atmosfære for hvert 10 meters vanddybde. Ved overfladen er trykkuet 1 atmosfære. Derfor vil trykket stige til 2 atmosfære på 10 meters vanddybde, 3 atmosfære på 20 meter.

a) opstil formel, der beskriver sammenhang mellem tryk og vanddybde.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

så er det tryk som funktion af dybden. punkterne i #3 er de rigtige. Men du behøver ikke punkterne for at lave ligningen: y = a*x + b..    B er startværdien ved dybden 0m så b = 1.  a er ændringen, af beskrivelsen fås at trykket stiger 1/10 atm. for hver meter, så a = 1/10.   ialt:  y = 1/10*x + 1.


Skriv et svar til: at opstille en formel??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.