Der er lige nu 1568 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

areal af 6-kant

14. maj 2009 af 

Hvordan findr man arealet af en regulær 6-kant hvis man kun kender sidelængden? Og ikke må bruge lineal!

Studieportalen.dk anbefaler:



Brugbart svar (1)
14. maj 2009 af 

Kald siden s så er arealet (3*√(3)/2)*s2.



Brugbart svar (1)
14. maj 2009 af 

den regulære sekskant udgøres af 6 kongruente ligesidede trekanter
med siden a

Aenkelt = √(3)/4*a2

A6 kant = 6*(√(3)/4*a2) = (3/2)√(3)*a2



14. maj 2009 af 

Det er skide godt.. men jeg er vist bare for dum til at forstå det!

Hvorfra kommer formlen til Aenkelt?



Brugbart svar (1)
14. maj 2009 af 

i en enkelt ligesidet trekant er vinklerne 60°
Aenkelt = ½*a*a*sin(60°) = (1/2)*a2*√(3)/2 = (√(3)/4)a2  



Antal visninger: 1260

Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.