Almen studieforberedelse (AT)

Rejsen til månen

21. maj 2009 af snygt (Slettet)

Hej

Som så mange andre står jeg og skal til AT-eksamen. Jeg har fået brygget mig en synopsis sammen, som tager udgangspunkt i månerejsen. Her har jeg kombineret fysik og historie.

Min overordnede problemformulering er, hvordan og hvorfor tog USA til månen. Den lyder måske lidt banal, men her er det tiltænkt, at jeg vil ind og analysere og vurdere forholdet mellem USSR og USA under den kolde krig vha. kilder, altså historie er fint med i denne opgave. Problemet er fysik-delen.

Min opgave er vægtet 60/40 til historien, men jeg synes stadig fysikdelen halter. Metodemæssigt så handler fysik jo om at indsamle nogle data og så opstille en hypotese og så be- eller afkræfte denne hypotese. Problemet er, at jeg har opstillet en hypotese, men jeg er usikker på, om jeg har disse data ordentlig med, for det er jo yderst vanskeligt at hente nogle ordentlige data, når det drejer sig om rummet.

Så er der nogen, der har nogen idéer til, hvad jeg kan gøre for at stille fysiklæren tilfreds? Jeg kan jo ikke lade ham sidde og tænkte: "hvorfor sidder jeg her", når jeg er oppe til eksamen :p

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2009 af Jerslev

#0: Forslag: Lav beregninger på forskellige baner til månen og find de, der er mest fordelagtige. Hvilke fysiske problemer kan der være ved at skulle til månen?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
22. maj 2009 af snygt (Slettet)

Jeg har skrevet noget om, hvilke komplikationer der er med at komme til månen. Her har jeg prøvet at beskrive de fysiske problemer i at lande på månen og generelt at få rumfartøjet hjem i et helt stykke. Dette har jeg så prøvet at anskue i datidens perspektiv, da de ikke har samme teknologi, som vi har dagen i dag.

Men du nævner noget med, at man kan lave nogle beregninger for at finde den mest fordelagtige vej til månen. Hvordan skal man lige helt præcis gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2009 af Jerslev

#2: Det kommer an på dit fysikniveau.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2009 af JohnJohn22 (Slettet)

Jeg har A-niveau og har egentligt det samme spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2009 af Jerslev

#4: Lav forskellige baner og integrer tyngdekraftens arbejde op langs banerne.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Rejsen til månen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.