Kemi

aktuel koncentration 2

26. maj 2009 af sofie123 (Slettet)

Er dette rigtigt udregnet?

spørgsmål: 3,312 g Pb(NO3)2 opløses i vand, og der fyldes op med vand til 1 liter. beregn koncentrationen af Pb(NO3)2 og angiv Pb2+ og NO3-

svar:
3,312 g = m
n=?
M= 207,2+ (14,01+16,00*3)*2= 331,22
n= m/M = 0,009999mol/g
n/1 L= c(A)= 0,009999 mol
Pb2+=0,009999 mol
NO3-= 0,019998 mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2009 af mathon

c(Pb2+) =0,009999 M
c(NO3-) = 0,019998 M
 

er OK


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2017 af Cooljoan (Slettet)

hvorfor giver c(NO3-) 0,01998


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2017 af mathon

da PbNO_3 er vandopløseligt:

             n(Pb(NO_3)_2)=\frac{m}{M}=\frac{3{,}312\;g}{331{,}2\;\tfrac{g}{mol}}=0{,}01\;mol

             c(Pb(NO_3)_2)=\frac{0{,}01\;mol}{1\;L}=0{,}01\;M

              \left [ Pb^{2+} \right ]=c(Pb(NO_3)_2=0{,}01\;M

             \left [ N{O_3}^{-} \right ]=2\cdot c(Pb(NO_3)_2=0{,}02\;M

            



 


Skriv et svar til: aktuel koncentration 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.