Matematik

Den blå kube

01. juni 2009 af Mulle15 (Slettet)

"Den blå kube" hedder en af bygningerne på Danfoss Universe - noget jeg ikke kender særligt  til, og jeg forstår heller ikke opgaverne helt .. Den blå kube er firkantet og ser således ud:  snore.dk/Efteraar2006/18.10.06%20006.jpg og Skitsen: nettobuild.dk/images/94500_03-t.jpg

Den er 19,5 m. i højden og 22,8 m. i både længden og bredden.

Ordet kubus betyder terning.

Opgave 1 lyder: Begrund, at Den blå kube ikke er en terning

Den blå kube er dækket af en blå teltdug på de 5 af siderne.

Opgave 2: Beregn, hvor mange kvadratmeter den blå teltdug dækker.

Teltdugen er samlet af flere dele. Derfor skal der bruges 5% ekstra teltdug til samlinger.

Opgave 3: Hvor mange kvadratmeter er der brugt?

- Jeg kunne nu godt have fået lidt mere afvide hvordan jeg skal, for jeg ikke helt med ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Ad 1: Den blå kube er ikke en terning, fordi en terning skal være lige lang på alle sider.

Ad 2: Det er jo så det samlet areal af de 4 lodrette sider plus toppen. Dvs.

4*(19,5 m * 22,8 m) + (19,5 m)*(19,5 m).

Ad 3: Gang resultatet fra 2 med 1,05.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2009 af f-afg-s (Slettet)

Jeg kan godt fortælle dig, at Den Blå Kube ikke er en Kubus, fordi alle siderne ikk er ens og det skal det være i en terning.


Svar #3
02. juni 2009 af Mulle15 (Slettet)

#1
 

Jeg har ganget 4 med henholdsvis 19,5 m og 22,8 m.

4*19,5 gir 78, mens 4*22,8 gir 91,2 m. Derefter har jeg ganget de to resultater 78*91,2 = 7113.6

Så har jeg ganget 19,5 m*19*5 m. som giver 380.25. Jeg har plusset den med 7113,6, som giver 7493.85. Jeg tvivler på, om jeg har gjort det rigtigt?


Svar #4
03. juni 2009 af Mulle15 (Slettet)

Ligemeget. Jeg har fundet ud af det rigtige ..

Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2010 af kanesh (Slettet)

hvordan fandt du det med 1,05:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2013 af mizzra (Slettet)

Hvofor skal man sige *1,05?? Sidder med samme opgave og kan ikke forstå hvorfor man skal gange med 1,05. ;-))


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2014 af MieJensen (Slettet)

Teltdugen er samlet af flere dele. Derfor skal der bruges 5% ekstra teltdug til samlinger.

Opgave 3: Hvor mange kvadratmeter er der brugt?

*1,05 fordi:                                                                 Begyndelsesværdi*(1+P%) = slutværdi

Når man lægger procent til et tal (som man gør i opgave 3), så bruger man den formel, som jeg har skrevet.

Begyndelsesværdien = resultatet af opgave 2 (lad os lege det er 1000)

Det skal du så gange med (1+P%). P står for procent, som jo er 5 i denne opgave.

Så står der (1+5%). % betyder jo hundrededele, så for at få 5% til et decimaltal, så dividerer man 5 med 100 = 0,05

Så står der nu (1+0,05) =1,05.

Derfor ganger man med 1,05. Og for lige at afslutte opgaven, så ganger man jo så 1000 med 1,05, og det giver slutværdien 1050 :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2014 af bodilcc (Slettet)

Sidder selv med samme opgave.. -_-'

er der nogen der kan skrive svaret på opgave 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5?? 

 På DANSK tak! ;)

Kan ikke forstå en skid af hvad i skriver.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Start med at formulere opgaverne.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2017 af mag12465

Er det ikke 22,8*19,5*4+(22,8*22,8)=2.298,24 m2?


Skriv et svar til: Den blå kube

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.