Oldtidskundskab

Nyklassicisme

11. juni 2009 af Studie_Ida (Slettet)

Er der nogen der kan fortælle mig, hvorfor de nyklassicistiske bygninger valgte at hente deres inspiration fra de gamle græske eller romerske templer?

Jeg har søgt lidt på nette og emner som Den Franske Revolution dukker op, men jeg har svært ved at kæde det sammen, er der nogen der kan komme med et mere konkret svar ville det være skønt.

Mvh Ida


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. juni 2009 af Kasper S (Slettet)

Det er svært at sige hvorfor en stilart tager sit udgangspunkt i antikken. Mennesket har altid været glad for det stilrene og symetriske. Samtidig er nyklassicismen udspringer af renæssancen som jo bekendt er startet i Italien, og derfor har den antikke verden lige i baghaven.
Jeg sad og kiggede lidt billeder fra nyklassicismen og renæssancen og det er tydeligt at det er udpræget romersk arkitektur. Men denne er naturligvis meget inspireret af græsk arkitektur.

Men det er vigtigt at understrege at det ikke kun er templer man har ladet sig inspirere af. Det gælder også mange statsbygninger og store villaer.


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. juni 2009 af Phanehoj1 (Slettet)

Vil tillslutte mig hvad Kasper S siger, og tilføje, at det jo samtidig var en afstandtagen fra barokken, hvor man ville have alting så detaljerigt og overdådigt.. i ny-klassicismen gik man derfor tilbage til det meget stilrene (nok især inden for skulpturer)..


Svar #3
12. juni 2009 af Studie_Ida (Slettet)

Okay, i skal have mange tak for jeres svar :)


Skriv et svar til: Nyklassicisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.