Matematik

eksponentiel udv.. hjælp, mat eksamen..

21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

hvordan ville i forklare...

1)  begreberne fremskrivningsfaktoren og vækstraten i regneforskriften for en eksponentiel udvikling ?

2) hvordan man kan undersøge om en sammenhæng mellem to størrelser kan beskrives
ved en eksponentiel model ? (tror ikk helt jeg forstår det her spørgsmål :S , håber der er nogle der kan forklare mig det!)
 

og er der forskel på eksponentiel udvikling og eksponentiel funktion? forstår det ikke rigtigt.. blir total forvirret af at læse om det, så nu tænkte jeg at jeg ville hører jer ad! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2009 af aysenur1 (Slettet)

Nej der er ikke forskel på eksponentiel udvikling og eksponentiel funktion. Der er en eskponentiel udvikling hvis den eksponentielle funktion er voksende eller aftagende.

Prøv at tjekke: www.youtube.com/watch


Svar #2
21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

tak, kan du svare på mine to andre spørgsmål? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2009 af SejeAnne (Slettet)

Vækstraten r=a-1, dvs. a=1+r.. så hvis du skal sætte den ind i forskriften er det altså f(x)=b*(r+1)^x..

(:


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2009 af peter lind

Se https://www.studieportalen.dk/Wiki/eksponentieludvikling.ashx

2) Plot punkterne ind på dobbetlogaritmisk papir. Hvis det er en eksponentiel udvikling vil de ligge på en ret linie.


Svar #5
21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

#4

tusind tak, ved du også hvordan man kan undersøge om en sammenhæng mellem to størrelser kan beskrives ved en lineær model ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2009 af mathon

fik du
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=711771


Svar #7
21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

det var da ikke det spørgsmå ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. juni 2009 af peter lind

Plot punkterne på et milimeterpapir. Hvis punkterne ligge på en ret linie er der en lineær sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. juni 2009 af lallenalle (Slettet)

du kan også foretage eksponentielregression på din lommeregner. Eller anvende logaritmisk papir da: 

y=b*a^x (=) 

log y = log (b*a^x) (=)

log (y) = log(b)+log(a^x) (=)

log(y) = log(a)*x+log(b)

anvender vi logaritmisk papir, og fås en ret linje, har vi en eksponentiel sammenhæng.

du kan genkende formen y= ax + b fra ovenstående formel.  


Skriv et svar til: eksponentiel udv.. hjælp, mat eksamen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.