Matematik

2. grads ligninger

23. august 2009 af ZybzO (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen! 

Jeg er helt ny herinde :)! 

Jeg er lige starter på Matematik B (har kun en folkeskole eksamen) og i den forbindelse har  nogle spørgsmål i om opgaver i det vedhæftede opgavesæt. Jeg håber på at der er nogen som er friske på at forklare.

Jeg har problemer med følgende opgaver:

Opgave 3 - Selvom der er en fin beskrivelse, syntes jeg ikke det giver mening :(!

Opgave 4 - Punkt 1 og punkt 3 under denne opgave :(!

Mvh. ZybzO


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2009 af kieslich (Slettet)

Den andengradsligning løser du så og får resultatet i sætning 1.


Svar #2
23. august 2009 af ZybzO (Slettet)

 kieslich > 

Mange tak for hjælpen!

Jeg har lige et tillægs spørgsmål... Kan du komme med en forklaring på hvordan det er du ganger oppe i starten? altså en detaljeret beskrivelse af hvordan du når frem til: ab+b^2=a^2?!

Resten er jeg sådan set med på.

Nogle der kan komme med hint til hvordan jeg kan løse opgaverne i opgave 4?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2009 af kieslich (Slettet)

Ganger begge sider med a*b:   a*b*(a + b)/a  = a*b*a/b  <=>  b*(a+b)  = a2  <=> b*a + b2 =a2

opg 4. hvilke (1-6) har du problemer med??


Svar #4
23. august 2009 af ZybzO (Slettet)

Okay! Tak! 

Jamen jeg har problemer med 1, 2 og 5, 6.

Tror det var lidt overkill for mig at starte direkte på et b niveau fra en 9. klasse :(!


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. august 2009 af kieslich (Slettet)

da du løste ligningen x2 - x - 1 = 0 fik du to løsninger Φ og Φ'   . Men da de jo er løsninger, løser de ligningen, hvis du sætter dem ind. så sæt Φ og Φ' ind på x's plads og du får 1) og 2).

Da nu Φ2 - Φ - 1 = 0  <=> Φ2 - Φ = 1  divider nu med Φ på begge sider (og alle led) så får du 5). 6) fås tilsvarende bare med Φ'.


Svar #6
23. august 2009 af ZybzO (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)!


Skriv et svar til: 2. grads ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.