Matematik

hjælp mat opg

16. september 2009 af klogeåge004 (Slettet)

hej jeg har brug for hjælp til denne opgave

bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x)  i punktet p (brug et CAS-værktøj/ lommeregner)

a) f(x)= (√x/(3-√x)), P(4,2)

b) f(x)=√x4+√x2+2, P(1,2)

hvordan gør man det på lommeregner, kan nogle være søde at hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af JonasE (Slettet)

på en lommeregner, alt afhænging af mærke osv, plejer det er være lettest at:

1. Tegn f(x) 's graf

2. Brug tangent værktøj til at bestemme hældning i punktet (x,y)

3. Udnyt at den generelle ligning for en ret linje beskrives ved y-y0=f'(x)(x-x0)

Og sæt da ind. y-nul og x-nul er kendte punkter.

På computeren kan du bruge samme fremgangs måde, selvom der sikkert findes en smartere måde.


Skriv et svar til: hjælp mat opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.