Matematik

Parabel

15. oktober 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Hvad er a, b, c og d's betydning i en parabel?

Jeg er allermest usikker på c's betydning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

y=ax2+bx+c

a har betydning for hvor åben parabelen er. Hvis a er negativ vender parabelen benene nedad.

Jo større |a| værdi jo smaldere bliver parabelen.

b forskyder parabelen til siden. Det kan ikke beskrives på en simpel måde

c forskyder parabelen opog ned. c er og også parabelens skæring med 2. aksen (x,y)=(0,c)

d er diskriminanten ved løsning ad den 2.gradsligning der fremkommer når man vil finde parabelens skæring med x aksen.

Hvis d>0 er der to skæringspunkter, hvis d=0 er der et skærings/røringspunkt og hvis x<0 er der ingen skæring mellem x-aksen og parabelen


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.