Erhvervsret

Spørgsmål vedr. lottogevinst

22. oktober 2009 af nillerbiller (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

Kasper Hansens ejendom gik i 2007 på tvangsauktion. Efter tvangsauktionen indgik han en af¬tale med sin bank og underskrev et frivilligt forlig om afvikling af de 275.000 kr., han fort¬sat skyldte banken. Hansen betalte imidlertid ingenting. I de følgende år rykkede banken flere gange for betaling af gælden, men Hansen reagerede ikke.

I 2008 vandt Hansen mere end 1 mio. kr. i en lottogevinst. Hansen var klar over, at han fort¬sat havde et mellemværende med banken. Han kontaktede derfor i slutningen af 2008 ban¬ken for at lave en endelig aftale om gælden. Han fortalte banken, at han var træt af den usik¬kerhed, som fulgte af hele situationen, men han undlod omhyggeligt at fortælle om sin lotto¬gevinst. For at få en afklaring på situationen - som han sagde - tilbød han banken et kontant engangs¬beløb på 20.000 kr. til ”fuld og endelig afgørelse af sagen”.

Banken, som ikke havde haft store forventninger om nogensinde at få sine penge, accep¬te¬rede tilbud¬det ud fra princippet om, at lidt trods alt var bedre end ingenting.

Kort tid efter aftalens indgåelse så banken ved en tilfældighed et billede i lokalavisen fra den del af landet, hvor Hansen nu boede. Billedet var fra før mødet i banken og viste Hansen foran en aviskiosk: ”Her er kiosken, hvor Hansen købte lotto-kuponen, der gjorde ham til millionær”

Banken anlagde derefter sag mod Hansen med påstand om, at aftalen om saldokvittering var ugyl¬dig.


Spørgsmål:
Kan banken få juridisk medhold i sin påstand?
Giv et uddybende og begrundet svar med henvisning til relevante regler.

Tager jeg helt fejl når jeg mener at banken godt kan få medhold, da jeg mener at der er tale om svig?

Håber i kan hjælpe

Hilsen

Christian 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. oktober 2009 af Marcus (Slettet)

Enig :)


Skriv et svar til: Spørgsmål vedr. lottogevinst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.