Matematik

fordoblingstid og forskrift

01. november 2009 af mm :) (Slettet)

En lun suppe inficeres med 100 bakterierer af en anden type. Disse bakterier fordobler deres antal på 25 minutter.

hvordan bestemmer jeg forskriften for bakterievæksten?

min bud på forskiften er:

y=100.009*1.02811^x

hvor jeg har fundet konstanten a ved at bruge formlen for fordoblingstiden og isoleret a... derefter løste jeg ligningen:

200 = b* 1.02811^25

hvor 100 fordoblet givet 200.. og x er antallet af minutter. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af mathon

   y2/y1 = aΔx     hvoraf

   (2y1)/y1 = aT2

    2 = aT2 

    21/T2 = a

    21/25 = a

    a = 20,04

    y = 100·20,04·x ≈ 100·1,02811x   når y er antal bakterier og x er tiden i minutter efter tilsætningen af
                                                        de100 bakterier


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Man kan overveje den model der hedder logistisk vækst.

Bakterier er jo ikke som radioaktive atomkerner, de har jo en levetid hvorefter de dør. 


Skriv et svar til: fordoblingstid og forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.