Matematik

Let ... omkring femkanter; hjælp hurtigt :$

04. november 2009 af xTit (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Har lidt problemer med disse spørgsmål:

- Hvor stor er vinkelsummen i en femkant?

- Hvor store er vinklerne i en regulær femkant?

- Hvor mange symmetriakser er der i en regulær femkant?

- Hvordan tegner jeg en regulær femkant med sidelængden 5 cm?

På forhånd tak :D

Mvh. xTit


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2009 af NejTilSvampe

 i en n'te kant er vinkelsummen  180*(n-2)

dvs i en trekant:  180*(3-2) = 180

firkant 180*(4-2) = 360

femkant 180*(5-2) = 540


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2009 af sdeptl11 (Slettet)

nr. 1 : Vinkelsummen V i en n-kant kan findes ved at andvende følgende formel:

V= (n-2)*180 grader

Femkant:

V=(5-2)* 180 grader

V=3*180 grader

V=540 grader

Nr. 2: 540/5

Nr. 3: 5 symmetriakser

Nr. 4: Ved hjælp af vinklerne ;)

Håber jeg var til hjælp! ;)


Skriv et svar til: Let ... omkring femkanter; hjælp hurtigt :$

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.