Kemi

Beregning efter faktor 40 fortynding

14. november 2009 af FredAstair (Slettet)

Hej alle.

Jeg har en opgave som lyder følgende:

Aflæs phosphatkoncentrationen i vaskemiddelopløsningen på standardkurven = 2,5*10^-5

hvorefter stofmængden af phosphat i den afvejede portion vaskemiddel udregnes.

Problemet er bare at vi har fortyndet vaskemidlet i en faktor 40, hvordan regner jeg det ud?

Mvh. Esben


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. november 2009 af mathon

cnu = n/(40V)
coprindelig = n/V

coprindelig = 40·cnu = 40·(2,5·10-5 M) = 0,001 M



Svar #2
15. november 2009 af FredAstair (Slettet)

Tak skal du have, det var meget simplere end jeg troede!


Svar #3
15. november 2009 af FredAstair (Slettet)

Slettet.

Har fundet løsningen.


Skriv et svar til: Beregning efter faktor 40 fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.