Matematik

potensregning..

17. november 2009 af mr.troublemaker (Slettet)

 hej, en der kunne give mig et indblik i potensregning? synes ikke min lærer forklarer det særlig godt.. 

har et regnestykke..

3x^8=18


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af Munck (Slettet)

Potensregning er helt basalt at man har et tal opløftet i en potens. Dette betyder at det tal der er opløftet i potensen, skal ganges med sig selv det antal gange som potensen foreskriver.

Eksemplevis: 4^3 svarer til 4 x 4 x 4.

I dit tilfælde med 3x^8 = 18 gælder det som i alle andre ligninger, at isolere x. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2009 af Munck (Slettet)

 F.eks. ville det nok være en god idé at starte med at dividere i gennem med 3.


Svar #3
17. november 2009 af mr.troublemaker (Slettet)

dividerer 18 med 3 = 6, kan du vise mig formlen for at regne den ud?


Skriv et svar til: potensregning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.