Samfundsfag

SRP: USA udenrigspolitik

17. november 2009 af radioheada (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey!

Nu har jeg endelig fået min problemformulering til SRP.

Problemformuleringe lyder således:

1. Der ønskes en redegørelse for hovedtrækkene ved den amerikanske udenrigspolitik fra 1945 og frem til i dag med særligt fokus på Bush-dkotrinen.

2. Undersøg, hvilke konsekvenser den amerikanske udenrigspolitik under G.H. Bush har affødt, hvad angår holdninger og reaktioner i forholdt til USA.

3. Diskuter, om der er tegn på en ændret amerikansk udenrigspolitik efter indsættelsen af Barack Obama.

Jeg skriver i Historie og Samfundsfag.

Jeg har selv en god ide til hvordan jeg vil gå frem, men er MEGET glad for eventuelle inspirationer, så hvis der er nogen med en viden indenfor International politik, men nok mest amerikansk udenrigspolitik.. vil jeg blive MEGET glad.

Hvordan ville i gribe det an?


Brugbart svar (5)

Svar #1
18. november 2009 af Djemba (Slettet)

3. Diskuter, om der er tegn på en ændret amerikansk udenrigspolitik efter indsættelsen af Barack Obama

Generelt kan det siges at Obama mere står den diplomatiske og pragmatiske diskurs, hvad angår udenrigs/og forsvars politik.

Det er i hvert fald hans udgangspunkt, og vi jo vente og se hans politik an, i forhold til det han profilerede sig på under valgkampen.

Den helt store forskel på Obama og Bush, er at Bush så dialog som et slags svaghedstegn, hvorimod Obama føler at det mest fornuftige og rationelle at gøre, inden man træffet evt. beslutninger om fx at gå i krig.

Du kan i øvrigt undersøge den Neokonservative ideologi nærmere, det er nemlig den som Bush har været kendt for at bedrive under hans administration.

Bush var i øvrigt mere til enegang, det vil sige at USA skulle optræde som den såkaldte hegemon, Og Obama er mere til den multileterale politk, hvor man fx tager EU, FN og andre med i dialogen. Men man skal ikke tage fejl af Obama, han vil også have at USA står meget stærkt internationalt og USA har en stor inflydelse på, hvad der generelt foregår i verdenssamfundet.

Men alligevel afskiller Obama sig en del fra Bush, især hvad angår signaler og fremtoning. Og han kan siges at have en mere fremsommelig taktik og anskuelse.


Svar #2
23. november 2009 af radioheada (Slettet)

Kan du hjælpe mig med hvilke præsidenter der fra 1945 til nu var idealister eller realister?

Nixon var i hvertfald nok forholdsvis idealistisk, det samme med Roosevelt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2009 af juddixb (Slettet)

Har du lagt din opgave herind ?

Skriver nemlig om noget lignende, så kunne godt tænke mig at læse den igennem ?


Brugbart svar (4)

Svar #4
11. december 2009 af juddixb (Slettet)

Ellers må du gerne sende den til mig mail.

Du kan få den, hvis du ike har lagt den her ind. Du behøves nemlig ikke ligge opgaven herind, da den så ikke kan spores med Urkund :) (Program som kan se om der er brugt materiale fra nettet)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2010 af rgelardi (Slettet)

Mht. præsidenterne: Bush var i hvert fald realist, og eftersom realismen indebærer den opfattelse at magtbalancen altid vil vende, kan denne indstilling også bruges som en af forklaringerne på hvorfor han gik ind i Irak: ud fra det realistiske synspunkt vidste han at USA var nødt til at sende et signal til resten af verden, og hvem der bestemte, for ikke at miste sin kollosale magt og indflydelse. Irak-krigen handlede altså i høj grad om at USA skulle manifestere sig som supermagt og demonstrere økonomisk og adminestrativt overskud.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2016 af Ida4628 (Slettet)

Er det muligt at finde opgaven? 


Skriv et svar til: SRP: USA udenrigspolitik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.