Kemi

HJÆLP - Kemisk ligevægt

26. november 2009 af Icetooth_1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der ikke nogle der vil hjælpe m. nedenstående opgave?

Ved passende temperatur og tryk og med anvendelser af en katalysator kan følgende reaktion finde sted:

2 H2 (g) + CO (g) --> CH3OH (g)

I en beholder findes gasserne H2, CO og CH3OH i følgende koncentrationer [H2] = 0,318 M [CO]=0,507 M [CH3OH]=0,398 M

a) Beregn størrelsen af reaktionsbrøken i den omtalte situation.

Beholderens temp ændres til en størrelse, hvor ligevægtskonstanten er 5,51 M-2.

Der indstiller sig en ligevægt ved den pågældende temp.

b) Forklar, at den modsatte reaktion af reaktion (I) har fundet sted.

Når ligevægten har indstillet sig ved den nye temp, er [CH3OH] = 0,377 M.

c) Beregn stofmængdekoncentrationen af de to andre gasser i beholderen.

a) og b) har jeg lavet, men kan slet ikke finde ud af den sidste? Please hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2009 af Olec (Slettet)

a) Y = [0,398 M] / [0,318 M]^2 * [0,507 M] = kan du selv lige regne ud :)


Svar #2
26. november 2009 af Icetooth_1991 (Slettet)

Mange tak Olec, men hvad gør du?

Jeg får det til:

[0,398 M] / [0,318 M]^2 * [0,507 M] = 7,76284, hvilket ikke kan passe?

Hmmmmm. Det er virkelig forvirrende! :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2009 af JonasE (Slettet)

Husk enheder!

b)

Kig på om y er mindre end Kc. Er den det? Hvilke koncenrationer skal gøres større og hvilke mindre for at op nå dette?

c) Opskriv reaktions skema med start og slut koncentrationer, idet du anvender at du ved noget om hvordan stofferne ækvivalerer med hinanden.


Skriv et svar til: HJÆLP - Kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.