Fysik

Svært: Kildens alder

13. december 2009 af Frederex (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa håber der er nogen der kan hjælpe.

Jeg skal prøve at bestemmen alderen for en 90Sr kilde og det er opgivet at aktiviteten er 1μC. og T½ = 28,8år

Jeg har data på intensiteten målt i 1sek intervaler. Intensiteten er er med tilnærmelse konstant da dataindsamlingstiden er så lille i forhold til halveringstiden.

* hvordan omregner jeg 1μC til Bq

* hvordan skal jeg i det hele taget finde kildens alder op jeg er ret lost?

VH

Frederik


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2009 af mathon

1 Ci = 3,7·1010 Bq

1 µCi = 3,7·104 Bq = 37000 Bq


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2009 af mathon

du skal have kildens masse med ind i billedet, så du kan sammenligne
kilden
med en nutidig kildes antal impulstællinger pr. g pr. minut

se

Vedhæftet fil:aldersberegning.doc

Svar #3
13. december 2009 af Frederex (Slettet)

Er der ikke en måde hvor jeg kan undgå brug af massen. Havde skal tænkt noget med noget at omregne intensitet til aktivitet. eller bruge at ΔN = -∫A(t)dt hvor grænserne til intergralet er t0 -> t


Skriv et svar til: Svært: Kildens alder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.