Engelsk

Apartheid

20. december 2009 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen, jeg har et problem, jeg ikke forstår: hvad er Apartheid?

Ville I ikke nok fortælle mig hvad det er, for jeg skal skrive et essay om det, så på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2009 af nillenulle (Slettet)

Apartheid betyder raceadskillelse, primært mellem de sorte og hvide, som blev indført i 1948 i Sydafrika blev afskaffet igen i 1994.. skal du vide mere??


Svar #2
20. december 2009 af LeylaDogan (Slettet)

Jeg vil gerne vide hvad der var forskellen mellem de sorte og hvide?  Og hvad havde Nelson Mandela med det at gør?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2009 af nillenulle (Slettet)

Nelson Mandela var leder af partiet ANC, som gik imod raceadskillelsen og ville have indført demokrati i Sydafrika.. De hvide frygtede at de sorte ville overtage sydafrika, så derfor blev denne adskillelse indført, så det hvide overherredømme kunne sikres. For at de sorte ikke skulle få magten, indførte man en masse love der satte begrænsninger for de sorte.


Svar #4
20. december 2009 af LeylaDogan (Slettet)

Tusinde tak, for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. december 2009 af Merit-HB (Slettet)

Apartheid var som skrevet ovenover, et system der prøvede at adskille de sorte og de hvide i Sydafrika og vist generelt alle andre racer fra de hvide. Det var et politisk system af undertrykkelse overfor de sorte og andre hudfarver end hvid i landet hvor man segregerede (adskillede) dem og tilbød den sorte befolkning systematisk dårliger vilkår indenfor alle afspekter af deres liv uddannelse, pleje og de fik specieller læger og behandling som var dårligere. Rent politisk set blev de heftigt undertrykt så det samfund af modstand de levede i ikke skulle blive ødelagt, alligevel var der politiske figurer som Nelson Mandela der havde modet til at kæmpe imod den racistiske regeringsmagt og kæmpe for forandring, de betalte prisen men skabte noget uvurderligt for ikke blot landet men verdenen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2017 af WilliamSolo (Slettet)

Hej alle sammen jeg skal svar på et spørgesmål om oprettelse af apartheidstyre og hvilken betydning det fik for den sorte befolkning. nogen der kan hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2017 af Stygotius

ad #5 og #6 

Kan man virkelig slippe af sted med at skrive den slags dansk når man snart får en studentereksamen eller en HF-eksamen (foræret)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2017 af Stygotius

Ordet "apartheid" er hollandsk/afrikaans og kommer af "apart" som betyder adskilt + "heid", som er det samme som det danske "-hed",  - i f.eks. "godhed":


Skriv et svar til: Apartheid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.