Kemi

Kemisk ligevægt.

04. januar 2010 af Angelia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

Ved passende temperatur og tryk og med anvendelse af en katalysator kan følgende reaktion finde sted:
2 H2(g) + CO(g) * CH3OH(g) ( I )
I en beholder findes gasserne H2, CO, og CH3OH i følgende koncentrationer:
[H2] = 0,318 M
[CO] = 0,507 M
[CH3OH] = 0,398 M
a) Beregn størrelsen af reaktionsbrøken i den omtalte situation.

Og jeg får det til:

K=[ CH3OH]/[H2]2*[CO] = [0.398 M] / ([0.318 M]2*[0.507 M]) = 7.763*10-3 M2

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

Du må have trykket forkert på lommeregneren

jeg får 7,763 M-2

M / M2 * M = M / M3 = 1 / M2M-2


Svar #2
04. januar 2010 af Angelia (Slettet)

Okay, mange tak :)

Jeg har en opgave efter denne, som jeg slet ikke forstår. Er du muligt, at du kan hjælpe?

Næste opgave:
Beholderens temperatur ændres til en størrelse, hvor ligevægtskonstanten er 5,51 M-2. Der indstiller sig ligevægt ved den pågældende temperatur.
b) Forklar, at den modsatte reaktion af reaktion (I) har fundet sted.
 


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.