Matematik

Vis ligningen har følgende svar.

09. januar 2010 af ABojsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Hvis jeg skal vise ligningen har følgende svar, hvordan gør jeg så? Forklarer jeg hvordan jeg regner ligningen ud, eller..?
Ligningen kunne fx se således ud:
3⋅ (x+1)−1=9+5/2x

x=14

Håber på et lidt pædagogisk svar. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af Isomorphician

3(x + 1) - 1 = 9 + (5/2)x

gang ind i parentesen på venstresiden:

3x + 3 - 1 = 9 + 2,5x

træk 2,5x fra på begge sider:

0,5x + 3 - 1 = 9

træk 3 fra på begge sider, og læg 1 til på begge sider:

0,5x = 7

gang med 2 på begge sider:

x = 14


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

3(x + 1) - 1 = 9 + (5/2)x
= 3x + 3 - 1 = 9 + 2,5x
= 0,5x + 3 - 1 = 9
= 0,5x = 7
= x = 14
 


Svar #3
09. januar 2010 af ABojsen (Slettet)

Okay, det forstår jeg godt, men hvad hvis lingningen er:

(x+2)*(x-3)-(x+1)2=5
x=-4

Så ganger jeg ind i paranteserne eller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2010 af Isomorphician

#3: Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

(x+2) * (x-3) - (x+1)^2 = 5
= x^2 - 3x + 2x - 6 + (-x-1) * (x+1) = 5
= x^2 - x - 6 + -x^2 * x - x - x - 1 = 5
= -3x - 7 = 5
= -3x = 12
= x = - 4
 


Svar #6
09. januar 2010 af ABojsen (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan du har gjort. Kan du ikke forklare med tekst ligesom #1?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2010 af Isomorphician

(x + 2)(x - 3) - (x+1)2 = 5

Omskriv potensen:

(x + 2)(x - 3) - (x + 1)(x + 1) = 5

Gang første led i første parentes med begge led i anden parentes, og læg derefter andet led i første parentes ganget med begge led i anden parentes til (i begge parentes-par):

x2 - 3x + 2x - 6 - (x2 + x + x + 1) = 5

Hæv minusparentesen:

x2 - 3x + 2x - 6 - x2 - x - x - 1 = 5

Reducer:

-3x - 7 = 5

Læg 7 til på begge sider:

-3x = 12

Del med -3 på begge sider:

x = -4


Skriv et svar til: Vis ligningen har følgende svar.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.