Fysik

Lodret kast

11. januar 2010 af missunknow (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bold bliver kastet lodret ned fra en altan. Bolden bliver sluppet i højden 12 m over jordoverfladen. Antag, at der ikke er nogen luftmodstand.

a. Antag, at boldens hastighed er 0, når den slippes. Beregn den tid, der går, før bolden rammer jordoverfladen. Beregn også boldens hastighed, lige før den rammer jordoverfladen.

b. Antag, at boldens hastighed nedad er 5 m/s, når den slippes. Beregn den tid, der går, før bolden rammer jordoverfladen. Beregn også her boldens hastighed, lige før den rammer jordoverfladen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af peter lind

Brug energibevarelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2010 af MN-P (Slettet)

a)

s=1/2 g t2

12=1/2*g,82*t2 find selv t

v=g*t    indsæt g og den fundne t

b)

s=vo*t+1/2 g t2         indsæt  s=12m, vo=5 m/s og g=9,82   find t af den 2. gradsligning der fremkommer

v=vo+g*t


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2014 af kuurn (Slettet)

hvordan isoleres t2


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2014 af peter lind

Se #2. Du skal løse den fremkomne 2. grads ligning


Skriv et svar til: Lodret kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.