Dansk

Kvote 2 til Universitetet

19. januar 2010 af Malou1221 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej med jer,

Jeg tænkte på, om jeg kunne få jer til at kigge på min kvote 2 ansøgning? Det er til KU eller AU, Dansk/Nordisk.

I må gerne komme med  konstruktiv kritik, for jeg vil virkelig gerne ind.

Det skal så lige siges, at jeg er ikke færdig med den endnu, men hvis i har nogle forslag hvad jeg ellers kan skrive, så må i gerne komme med dem.

(Derud over, er jeg igang med at finde et frivilligt arbejde. Det er ikke så nemt, som jeg troede. Især fordi jeg arbejder 60t/om ugen)

Her kommer det:

Jeg afsluttede min STX anno 2009. Min linje hed; Dansk A, Spansk A, Psykologi C. Jeg har altid interesseret mig for kommunikation og sprog, og har altid vidst, at det er indenfor dette område, jeg ønsker at arbejde.

Min stærke følelse af, at Dansk/Nordisk studiet er det rigtige for mig, bunder i flere af mine oplevelser og erfaringer. Jeg kommer fra en familie, hvor størstedelen består af lærer og pædagoger. Gennem min familie og bekendte, har jeg erfaret, at mennesker og kommunikation, er noget jeg har lyst til at arbejde med, resten af mit liv. Jeg er tosproget, jeg behersker både svensk og dansk, hvilket er en klar force. Da jeg søger ind under kvote 2, har jeg været ivrig efter at finde relevante jobs, der kunne give mig mere erfaring, og de bedste kvalifikationer. Jeg arbejder netop nu i virksomheden Brønnum A/S – en virksomhed der leverer køkkener og køkkenudstyr. Jeg sidder som piccoline i salgsafdelingen, hvor mit arbejde i høj grad består i, at kommunikere med og mødes med virksomhedens kunder og i den forbindelse løse diverse problemstillinger.
Ydermere hjælper jeg til i de forskellige afdelinger og arbejder dagligt sammen med en bred vifte af mennesker. Kommunikation er derfor en stor del af min hverdag, da det er op til mig samle trådene, så det hele fungerer. Udover samtaler med kunder, er det også en stor del af mit job at sende skriftlige tilbud til kunder både via mail og brev. Disse følger jeg op på via en telefonisk samtale, for at tage hånd om kunden og spørge til deres eventuelle interesse for tilbuddet.

Samtidig arbejder jeg på et hjem for udviklingshæmmede med seks beboere. Det er meget lærerigt og erfaringen derfra er guld værd. Jeg finder det utrolig givende at hjælpe mennesker, der ikke kan klare dem selv. På den måde vinder både de, og jeg ved mit arbejde.

Jeg er meget viljestærk, når der er noget jeg virkeligt brænder for. På trods af at mine arbejdsdage ofte er lange, er mit humør godt, og jeg lader det ikke gå mig på.

Dansk er for mig, meget mere end bare et sprog. Adskillige ting ved sproget fascinerer mig, og jeg er slet ikke færdig med at lære, hvordan sproget er opbygget, heriblandt nærlæsning og analyse af ord og sætnings- og meningssammenhænge. Desuden ønsker jeg at opnå en større forståelse for en teksts indhold og ikke blot se det øjet umiddelbart skuer. Jeg har en stor kærlighed for litteratur, poesi, prosa, medier, grammatik og i det hele taget sprog og sprogenes opbygning. Jeg elsker at analysere alt hvad jeg kommer i nærheden af, og finder det spændende at undersøge alting helt ned til roden.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af cooliogurl (Slettet)

Må jeg lige spørge hvor gammel du er? Ikke at det betyder noget, men min veninde søgte også ind på dansk ved kvote 2 men hendes studievejleder sagde at erfaringen manglede, plus at hun var for ung p.t til at blive optaget. Hun ville gerne være gymnasielærer, men det lyder ikke til at det er det du gerne vil? Hun blev hvertfald overrasket over at alderen gør så meget

Jeg synes det er en god ansøgning og du skriver hvad du er god til, og hvorfor du brænder for faget, så det håber jeg ikke bliver aktuelt. 


Svar #2
19. januar 2010 af Malou1221 (Slettet)

Jeg bliver 22år til august, så vil ikke mene at jeg er for ung.

Jeg tror gerne, at jeg vil være gymnasielærer, men er stadig i tvivl. Skal jeg skrive, at jeg gerne vil være det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2010 af cooliogurl (Slettet)

Okay godt at høre med alderen. Jeg troede helt klart du ville arbejde inden for kommunikation som fx reklamebranchen, da jeg læste din ansøgning. Fordi du nævner kommunikation mange gange, men ikke skriver en eneste gang du gerne vil undervise. Tror det er en god ide at skrive hvad du gerne vil bruge det til, og hvad du synes er så spændende ved at undervise elever i gymnasiet. Evt også komme ind på, hvilket sidefag du vil have? Hvis det selvfølgelig også er et fag du gerne vil undervise i.  


Svar #4
19. januar 2010 af Malou1221 (Slettet)

Måske, jeg bare skulle holde mig til kommunikation, for jeg har jo aldrig undervist før. Så er det måske bedre, at jeg siger at jeg vil arbejde med kommunikation, når det er det jeg har erfaring med. ?

Sidefag - GOD IDÉ!


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2010 af cooliogurl (Slettet)

Ja det er helt op til dig selv. Ellers god ansøgning. Håber du kommer ind! (det tror jeg også du gør).


Svar #6
19. januar 2010 af Malou1221 (Slettet)

Tusinde tak :)!


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2010 af øvøv (Slettet)

 "Samtidig arbejder jeg på et hjem for udviklingshæmmede med seks beboere. Det er meget lærerigt og erfaringen derfra er guld værd. Jeg finder det utrolig givende at hjælpe mennesker, der ikke kan klare dem selv. På den måde vinder både de, og jeg ved mit arbejde."

-----> Det kan du supplere op med, at arbejdet med disse udviklingshæmmede styrker din kommunikative side, i det ikke alle beboer har et lige så udviklet sprog som os andre...


Svar #8
20. januar 2010 af Malou1221 (Slettet)

Du har helt ret.

Sætter virkelig pris på, at der er nogen der gider at hjælpe mig:)

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2010 af cooliogurl (Slettet)

 hvornår er det du får svar? skriv endelig hvordan det gik. har en veninde der også skal søge ind, og hun vil også være gymlærer :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. januar 2010 af misspip (Slettet)

JEg synes, du skal skrive, at du overvejer at blive gymnasielærer. da der er mangel på gym-lærere. Jeg ved ikke, om de vægter det, men det er et forsøg værd.


Svar #11
28. januar 2010 af Malou1221 (Slettet)

Mener det er i juni måned, at man får svar. Og man kan først søge 1. februar. Men skal nok prøve at huske jer:)

Ja, god idé mht. det at skrive, hvad jeg vil med uddannelse.


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. september 2014 af signemøller

Jeg står i præcis samme situation som dig med samme uddannelse. Kom du ind? Kan du fortælle mig, hvad du ellers har hørt om din ansøgning? Kritik? 


Svar #13
30. september 2014 af Malou1221 (Slettet)

Jeg kom ind på AU nordisk og starter på kandidaten på dansk på KUA til februar. Så du kan bare bruge
min ansøgning som skabelon, hvis du har lyst. Nu har jeg så hørt, at der er kommet strengere krav med tiden, men jeg krydser fingre for dig!

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. januar 2015 af signemøller

Hej og undskyld at jeg nu skriver igen, men nu nærmer tiden sig til, at jeg skal til at fokusere på min kvote 2 ansøgning. :-) Du skriver, at der er kommet strengere krav med tiden, hvordan? Har du nogen ide om, hvad der manglede i din ansøgning til at komme ind på KU? På lige præcis den her uddannelse, hvad vægter de højt i forhold til andre uddannelser? Er der mulighed for, at du kan sende mig din gamle ansøgning på mail? Ikke fordi jeg vil kigge efter i den, for vi er to vidt forskellige personer, men det er stadig samme uddannelse og du kom trodsalt ind! 

Jeg har fuld forståelse for, at du måske ikke kan besvare alle mine spørgsmål, men det skader ikke at spørge :-) 

KH Signe 


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. januar 2015 af Stygotius

Når du vil  søge ind på et danskstudium, skulle du nok sørge for at stave rigtigt og have en rigtig tegnsætning.

Jeg afsluttede min STX anno 2009. Min linje hed; Dansk A, Spansk A, Psykologi C. Jeg har altid interesseret mig for kommunikation og sprog(,) og har altid vidst, at det er indenfor dette område, jeg ønsker at arbejde.

Min stærke følelse af, at Dansk/Nordisk studiet er det rigtige for mig, bunder i flere af mine oplevelser og erfaringer. Jeg kommer fra en familie, hvor størstedelen består af (lærer) lærere og pædagoger. Gennem min familie og bekendte(,) har jeg erfaret, at mennesker og kommunikation, er noget jeg har lyst til at arbejde med(,) resten af mit liv. Jeg er tosproget, dvs. jeg behersker både svensk og dansk, hvilket er en klar force. Da jeg søger ind under kvote 2, har jeg været ivrig efter at finde relevante jobs, der kunne give mig mere erfaring(,) og de bedste kvalifikationer. Jeg arbejder netop nu i virksomheden Brønnum A/S – en virksomhed der leverer køkkener og køkkenudstyr. Jeg sidder som piccoline i salgsafdelingen, hvor mit arbejde i høj grad består i(,) at kommunikere med og mødes med virksomhedens kunder og i den forbindelse løse diverse problemstillinger. 
(Ydermere) Desuden hjælper jeg til i de forskellige afdelinger og arbejder dagligt sammen med en bred vifte af mennesker. Kommunikation er derfor en stor del af min hverdag, da det er op til mig samle trådene, så det hele fungerer. Udover samtaler med kunder(,) er det (også) en stor del af mit job at sende skriftlige tilbud til kunder,  både via mail og brev. Disse følger jeg op på (via) i en telefonisk samtale(,) for at tage hånd om kunden og spørge til (deres) hans eller hendes eventuelle interesse for tilbuddet.

Samtidig arbejder jeg på et hjem for udviklingshæmmede med seks beboere. Det er meget lærerigt,  og erfaringen derfra er guld værd. Jeg finder det utrolig givende at hjælpe mennesker, der ikke kan klare (dem) sig selv. På den måde vinder både de(,) og jeg ved mit arbejde.

Jeg er meget viljestærk, når der er noget jeg virkeligt brænder for. På trods af at mine arbejdsdage ofte er lange, er mit humør godt, og jeg lader (det) ikke arbejdet gå mig på. 

Dansk er for mig(,) meget mere end (bare) blot et sprog. Adskilligt(e ting) ved sproget fascinerer mig, og jeg er slet ikke færdig med at lære, hvordan sproget er opbygget, (heriblandt) -det gælder også emner som nærlæsning og analyse af ord og sætnings- og meningssammenhænge. Desuden ønsker jeg at opnå en større forståelse for en teksts indhold og ikke blot (se det øjet umiddelbart skuer) læse den overfladisk. Jeg har en stor kærlighed<strong


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. januar 2015 af Stygotius

Når du vil  søge ind på et danskstudium, skulle du nok sørge for at stave rigtigt og have en rigtig tegnsætning.

Jeg afsluttede min STX anno 2009. Min linje hed; Dansk A, Spansk A, Psykologi C. Jeg har altid interesseret mig for kommunikation og sprog(,) og har altid vidst, at det er indenfor dette område, jeg ønsker at arbejde.

Min stærke følelse af, at Dansk/Nordisk studiet er det rigtige for mig, bunder i flere af mine oplevelser og erfaringer. Jeg kommer fra en familie, hvor størstedelen består af (lærer) lærere og pædagoger. Gennem min familie og bekendte(,) har jeg erfaret, at mennesker og kommunikation, er noget jeg har lyst til at arbejde med(,) resten af mit liv. Jeg er tosproget, dvs. jeg behersker både svensk og dansk, hvilket er en klar force. Da jeg søger ind under kvote 2, har jeg været ivrig efter at finde relevante jobs, der kunne give mig mere erfaring(,) og de bedste kvalifikationer. Jeg arbejder netop nu i virksomheden Brønnum A/S – en virksomhed der leverer køkkener og køkkenudstyr. Jeg sidder som piccoline i salgsafdelingen, hvor mit arbejde i høj grad består i(,) at kommunikere med og mødes med virksomhedens kunder og i den forbindelse løse diverse problemstillinger. 
(Ydermere) Desuden hjælper jeg til i de forskellige afdelinger og arbejder dagligt sammen med en bred vifte af mennesker. Kommunikation er derfor en stor del af min hverdag, da det er op til mig samle trådene, så det hele fungerer. Udover samtaler med kunder(,) er det (også) en stor del af mit job at sende skriftlige tilbud til kunder,  både via mail og brev. Disse følger jeg op på (via) i en telefonisk samtale(,) for at tage hånd om kunden og spørge til (deres) hans eller hendes eventuelle interesse for tilbuddet.

Samtidig arbejder jeg på et hjem for udviklingshæmmede med seks beboere. Det er meget lærerigt,  og erfaringen derfra er guld værd. Jeg finder det utrolig givende at hjælpe mennesker, der ikke kan klare (dem) sig selv. På den måde vinder både de(,) og jeg ved mit arbejde.

Jeg er meget viljestærk, når der er noget jeg virkeligt brænder for. På trods af at mine arbejdsdage ofte er lange, er mit humør godt, og jeg lader (det) ikke arbejdet gå mig på. 

Dansk er for mig(,) meget mere end (bare) blot et sprog. Adskilligt(e ting) ved sproget fascinerer mig, og jeg er slet ikke færdig med at lære, hvordan sproget er opbygget, (heriblandt) -det gælder også emner som nærlæsning og analyse af ord og sætnings- og meningssammenhænge. Desuden ønsker jeg at opnå en større forståelse for en teksts indhold og ikke blot (se det øjet umiddelbart skuer) læse den overfladisk. Jeg har en stor kærlighed (for) til litteratur, -både poesi(,) og prosa, medier, grammatik og i det hele taget sprog og sprogenes opbygning. Jeg elsker at analysere alt hvad jeg kommer i nærheden af, og finder det spændende at undersøge alting (helt ned til roden) så grundigt som muligt
 

Hvorfor har du valgt at bruge det idiotiske startkomma?

Det er ganske vist valgfrit, men tåbeligt, og det frarådes da også af Dansk Sprognævn.

I øvrigt har du milliarder af  mærkelige kommaer. 

Du gør det meget sværere for dig selv end det behøver være.


Svar #17
08. april 2015 af Malou1221 (Slettet)

Stygotius - tak for rådet, som godt nok er ca. 5 år forsinket. Jeg læser cand.mag.dansk nu og dine råd er desværre ikke helt holdbare og ligeså irrelevant, da jeg nu kom ind på danskstudiet med mine "idiotiske" kommaer.

God dag til dig.


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. april 2015 af Stygotius

Hvad er det der ikke er "helt holdbart" ??

Det danske du skrev, var da helt og aldeles kaotisk, og en der "læser cand.,mag.", forventes at kunne udtrykke sig på et rimeligt dansk og også at beherske og forstå en tegnsætning. .


Svar #19
08. april 2015 af Malou1221 (Slettet)

Det kan jeg skam også.

Ps. hvis man skal citerere korrekt, skal teksten ikke både være i kursiv og i citationstegn. :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. april 2015 af Stygotius

Det kan du helt klart ikke. Din tegnsætning er kaotisk.

Du kan ikke stave til "lærere";  du tror at "deres" kan bruges i ental; du skriver noget vrøvl som at du ikke lader dit humør gå dig på;  du "har stor kærlighed for litteratur". etc. etc. etc. Det er det rene kaos.

Du skriver desuden noget nonsens som "dine råd er desværre ikke helt holdbare og ligeså irrelevant

At kunne stave er vel det mindste man kan forvente af en der fantaserer om at blive cand.mag.

.


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.