Fysik

Acc. omvendt proportional med m

21. januar 2010 af Aaib (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, hvordan kan jeg BESKRIVE udfra Fres = m * a, at accelerationen er omvendt proportional med massen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2010 af Jerslev

#0: Det giver god mening. En bil er nemmere at accelerere end en stor og tung lastbil.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2010 af mathon

hvis
     Fres er konstant

har du

           m • a = k    hvilket netop er det matematiske udtryk for omvendt proportionalitet,

som du kender
på formen
           y·x = k

           y = k/x


 


Svar #3
23. januar 2010 af Aaib (Slettet)

Tak for hjælpen, min graf for accelerationen og massen giver bare en ret linje?! Så er der ingen omvent proportionalitet?


Skriv et svar til: Acc. omvendt proportional med m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.