Matematik

Sinusberegning

01. februar 2010 af conbit (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har prøvet længe på min regnemaskine med sinusberegning, men jeg kan ikke huske hvordan jeg skal gøre.

jeg skal udregne en side i en ligebenet trekant og vil bruge sinus.hvordan taster jeg ind på regnemaskinen?? Noget med degree, men jeg husker ikke mere. Det virker ikke. Hjælp, please. Det er til i morgen. Tak

Jeg har sinusformlen:  sinus A = a/c.  <A = 81 grader og a = 9, men hvordan taster jeg det ind??


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2010 af peter lind

Det kommer noget an på din lommeregner. Normalt kan man veksle mellem om man bruger grader eller radianer med formodentlig grader som standart. Der er normalt en tast, hvor man kan skifte mellem dem. Ellers tast vinklen ind og tryk på sinus tasten


Svar #2
01. februar 2010 af conbit (Slettet)

"lommeregneren" er et program på computeren der hedder "TI interactive" og selvom den står til grader kommer den ikke med nogen gyldig udregning. Jeg skriver sin(9)*81 grad.


Svar #3
01. februar 2010 af conbit (Slettet)

Når jeg tastser vinklen ind og taster sinus får jeg et tal med 0.9......, og det jo ikke hold i virkeligheden...


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2010 af peter lind

Det her er nok lidt sent for dig, og jeg kan af gode grunde ikke se hvad du har gjort. Du skal i hver fald ikke taste sin(9)*81. Her finder du først sin(9º) og så ganger du det med 81. De 0,9 kan jeg ikke få til at passe med noget som helst. Du skal snarere skrive 9/sin(81)


Svar #5
02. februar 2010 af conbit (Slettet)

Hvor er det pænt af dig at hjælpe! Tak!  Jeg har fundet ud af, at jeg manglede at taste et punktum efter graderne, og så virkede det.


Skriv et svar til: Sinusberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.