Der er lige nu 759 online.
Start Opgaver Lektieforum Test dig selv Se video
Opret spørgsmål

Kemi

stofmængdekoncentrationen

07. februar kl. 23:34 af 
 - Niveau: B-niveau
Annonce
Appelsiner og citroner
Problemstilling:
Appelsiner og citroner indeholder den samme syre. Men citronen er stadig mere sur end appelsinen. Ved hjælp af en titrering v...
Molforholdet mellem thiosulfationer og iodmolekyler
stofmængdekoncentrationen, n er mol og V er liter. Man skal også bruge definitionen hvor n er mol, m er gram og M er gram/mol. Ved titrering find...

 Jeg sidder med to syrer, hvor jeg skal finde stofmængdekoncentrationen, hvordan gør jeg det med disse syrer?

0,1M HCl og CH3COOH



Brugbart svar (1)
07. februar kl. 23:36 af 

...der mangler ligesom volumenangivelser...



07. februar kl. 23:37 af 

 Ups, undskyld. 
Der er anvendt 20 mL. 



Brugbart svar (1)
07. februar kl. 23:40 af 

          n = V·c = (0,020 L)·(0,1 mol/L) = 0,0020 mol



07. februar kl. 23:46 af 

 Så 0,0020 mol er koncentration af de to syrer? 



Brugbart svar (1)
07. februar kl. 23:51 af 

nej

0,0020 mol er stofmængden af de to syrer

.............................

der er ikke noget, der hedder stofmængdekoncentrationen

       enten er det stofmængden
eller
       koncentrationen

det selvkonstruerede ord er kun til at øge den faglige forvirring, i stedet for at skaffe klarhed



08. februar kl. 15:40 af 

 Det er da meget sjovt hvis det er forkert, for der er en hel side omkring stofmængdekoncentrationen på s.146 i Kend kemien 1? 



Brugbart svar (1)
08. februar kl. 15:57 af 

...det er en ikke anbefalelsesværdig betegnelse - uanset det sjove :-)



Antal visninger: 37

Opret svar

> Vedhæft fil





Når jeg opretter et indlæg, accepterer jeg samtidigt betingelserne for brug af forummet.