Kemi

Hvordan beregner man den tilsatte stofmængde NaOH i ækvivalenspunktet?

08. februar 2010 af Maskinen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe med beregning af den tilsatte stofmængde NaOH i ækvivalenspunktet?

Der blev anvedt disse kemikalier under forsøget.

Pipette, 20mL
Autoburette med 0,100M NaOH
Ca. 0,1M HCl og CH3COOH


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2010 af mb1628 (Slettet)

Kan du forklare lidt bedre hvad du har gjort, hvad forsøget går ud på og hvad det er du skal finde?


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

udfra de oplysninger du giver, s skal du benytte denne formel

n = c * V

n(NaOH) = 0,100 mol/L * V(NaOH) , hvor V ( i liter, L) er det aflæste forbrug af NaOH på buretten
 


Svar #3
08. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

Mange tak, vi brugte 10,75 mL NaOH. 

Hedder det så ikke: 
 n(NaOH) = 0,100 mol/L * V(0.01075) 


Skriv et svar til: Hvordan beregner man den tilsatte stofmængde NaOH i ækvivalenspunktet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.