Samfundsfag

Samfundsfags metode sro

08. februar 2010 af mavetaske (Slettet)

Hej alle, jeg sidder og skal til at skrive sro, og jeg forstår ikke rigtig det der står i vores bog med hensyn til samfundsfags metode. Er der en der kan forklare lidt om det evt?

På forhånd tak. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Generelt kan siges, at samfundsfag udmærker sig ved, at faget på baggrund af kvantitative og kvalitative undersøgelser beskriver menneskeskabte strukturer og processer ud fra eksempelvis et politologisk, sociologisk eller økonomisk standpunkt. Herigennem kan faget nemlig bruges til at forklare eller endda forudsige mulige tendenser i samfundet ved at opstille teorier og modeller.

Det skrev jeg engang i 3g, da jeg skulle til eksamen i AT. Det skulle gerne være så koncentreret, som det kan være. Jeg havde i hvert fald ikke meget tid til at få lappet det uinteressante bøvl afsted. Ordene, som er markeret med fed, er de vigtigste, dem skal du næsten have med, hvis du vil beskrive den samfundsfaglige metode ordentligt. Hvis du synes, at afsnittet slutter en smule brat, er det, fordi jeg har taget det ud af en større metodesammengæng (det var koblet sammen med filosofi og dettes metode).


Svar #2
09. februar 2010 af mavetaske (Slettet)

 Okay lyder godt, mange tak skal du have.


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. februar 2010 af PLØK (Slettet)

hvad er det for noget ved samfundsvidenskabelig metode du er i tvivl om?


Skriv et svar til: Samfundsfags metode sro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.