Matematik

Beregning af strygebræt

20. februar 2010 af Mulle-L (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle som kan hjælpe med følgende:

På et almindeligt strygebræt kan afstanden mellem de to benpar varieres for at brættet kan bruges af mennesker med forskellig højde. Afstandene a=46 cm, b=41 cm, c=60 cm og d=53,5 cm er afpasset så strygebrættet er vandret.

Afstanden L kan ændres i trin mellem 40 og 58 cm. Beregn strygebrættets mindste og største højde over gulvet.

(Trip grundbog side 91)

Man kan opdele trekanterne så de bliver retvinklet, men så kender man stadig kun den ene vinkel (90 grader) og den ene side f.eks. a.....og så er vi gået i stå.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2010 af felixdrud (Slettet)

Det ville nok være godt med en tegning eller lign. da der er mange typer.

Den type strygebræt jeg kender til, vil dog altid danne en ligebenet trekant. Hvis de to lige lange sider begge støder op til den rette vinkel (hvilket gør dem til korder), så må de resterende to vinkler være lige store. Da vinkelsummen i en trekant altid er 180 grader;

(180 - 90) / 2 = 45

Nu kender du længeden af den ene side og alle 3 vinkler, hvilket er mere ende nok til, at finde de 2 sidste sider.

Det skal dog lige siges, at dette ikke nødvendigvis gælder for den type strygebræt du tænker på.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2010 af PeterValberg

ALTID tegn en skitse, det hjælper virkelig meget på forståelsen af den pågældende matematiske problemstilling, du er havnet i, - det er min personlige erfaring gennem årene :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
22. februar 2010 af Mulle-L (Slettet)

Der var en tegning i bogen af det, men i første omgang synes jeg ikke den hjælp. Men fandt da ud af det efter et stykke tid!

Felixdrud:Det her strygebræt dannede netop ikke lige en ligebenet trekant. Men ellers tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2014 af knuthbecker (Slettet)

Hej,

Min umiddelbare tanke ville være, at strygebrættet skal beregnes som en parabel. Er det ikke sådan at et strygebræt er formet?

Knuth,

Primabolig


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2014 af PeterValberg

#4 Jeg tror, at der tænkes på strygebrædtets sakseformede understel

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Beregning af strygebræt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.