Fysik

HJÆLP - stedfunktion

04. marts 2010 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Jeg skal forklare hvorfor denne stedsfunktion

s(t)=s0+v0t + ½ * a * t^2

beskriver bevægelse.

Kunne godt bruge noget hjælp.
Mvh,
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find hastigheden v(t) = s'(t) og accelerationen a(t) = v'(t) = s''(t) . Det fortæller dig om egenskaber ved bevægelsen (måske konstant hastighed?, måske konstant acceleration?)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2010 af jnl123

- s0 er begyndelses-afstanden
- v0*t er startfarten*tid, dvs. den tilbagelagt afstand ved konstant fart
- 1/2*a*t den afstand som accelerationen bidrager med

Så samlet set er s(t) den afstand man er nået efter t tid, hvis man starter med afstanden s0, med startfart v0 og acceleration a


Svar #3
04. marts 2010 af EmilieBN (Slettet)

Det ved jeg godt.
#1 Hvordan kan jeg se at det er konstant?
Der er konstant acceleration.
men hastigheden er da ikke konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 Det var forslag til dig at undersøge, ikke postulater fra min side. Du har ret, når du siger, at accelerationen er kosntant.


Skriv et svar til: HJÆLP - stedfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.