Kemi

Oxidation

09. marts 2010 af isabella12 (Slettet)

Hej

Jeg har læst i min bog at man kan se at der er tale om oxidation, hvis:

Oxidationstallet stiger for carbonatomet ved den funktionelle gruppe, som omdannes.

Men jeg kan ikke helt se hvordan det gør ud fra min opgave?? nogen der kan forklare?

Jeg har vedhæftet det.

Vedhæftet fil: oxidation.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2010 af mathon

                   +1
                  -CHO

                   +3
                  -COOH


Svar #2
09. marts 2010 af isabella12 (Slettet)

#1

nåå for CHO  -- har O = -2 og H = +1 . Så for at det skal være neutral får C = +1

og for  COOH -- har O = -2 og OH = -1 . Så derfor får C = +3.

Og vi kan se at: Oxidationstallet er stiget for carbonatomet ved den funktionelle gruppe, som er omdannet.

Har jeg forstået det rigtigt?

Det er på den måde man kan kende at det er en oxidation ikk? Og sker der ikke bare det modsatte ved reduktion?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2010 af mathon

ved reduktion går oxidationstrinnet ned

JO


Skriv et svar til: Oxidation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.