Matematik

Hvornår vil der være 4 mio? (Simpelt)

10. marts 2010 af Delfer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har simpelthen glemt the basics så jeg har et spørgsmål, der lyder:

En bybefolkning = 1,3 mio

Den stiger med 2,7 % pr. år

Hvornår vil der være 4 mio. mennesker?

Hvordan får jeg kringlet den?

Samtidig har jeg en, der lyder :

Bil for ny = 300.000

Bilens værdi aftager med 14% pr. år

Hvornår er bilens værdi 50.000?

Håber i kan hjælpe derude :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2010 af mathon

                       N = No(1+r)n

                       4 = 1,3·1,027n

                       1,027n = (4/1,3)

                        ln(1,027)·n = ln(4/1,3)

                        n = ln(4/1,3) / ln(1,027)


Svar #2
10. marts 2010 af Delfer (Slettet)

 Den tror jeg ikke helt jeg er med på der.

Hvilken af opgaverne hjælper du mig med? er det en eller dem begge?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2010 af MogensE (Slettet)

 Det er den med befolkningen han har hjulpet dig med der :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2010 af ramme2 (Slettet)

Kn =K0*(r+1)n  renteformlen begyndelsesværdien K0 =1,3 mil   slutværdi efter n år er Kn =4mil  

og årlig tilvækst r = 2,7% =0.027

 n isoleres   (Kn/K0) =(1+r)n    

logaritmen tages på begge sider af lighedstegnet    log (Kn/K0)/ n log (1+r)

n (antal år) isoleres    n = log (Kn/K0) / log(1+r)

værdierne indsættes    n = log (4/1,3)/ log (1+0,027)

n år indtastes på lommeregneren og antallet af år lægges til basisåret 

det er præsis det samme mathon er kommet frem til    


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. marts 2010 af mathon

aftagende bilværdi:

             Vn = Vo·0,86n

              50 = 300·0,86n

              (1/6) = 0,86n  

              -ln(6) = ln(0,86)·n

              n = -ln(6)/ln(0,86)


Skriv et svar til: Hvornår vil der være 4 mio? (Simpelt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.